Sådan gør du
Dinosaurkage
- Hæld posernes indhold i en stor skål, og tilsæt olie, vand og æg. Rør dejen sammen med en grydeske i 2-3 minutter, til den er glat og blank.
- Beklæd bradepanden med bagepapir, og fordel kagedejen i formen.
- Tænd ovnen på 180°C ved over-/undervarme. Bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter, til den er netop gennembagt.
- Afkøl kagen på en rist.
- Løft kagen op af formen, og læg den på et skærebræt. Udskær kagen i henholdsvis krop, hoved og hale ifølge dinosaurskabelonen.
Grøn smørcreme
- Hak og smelt den hvide chokolade, og afkøl den let.
- Pisk smør og flormelis lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Pisk forsigtigt flødeost i smørblandingen, og tilsæt derefter den smeltede chokolade lidt ad gangen. Pisk til cremen er ensartet og luftig.
- Tilsæt grøn konditorfarve til cremen, til den ønskede grønne farve er opnået.
Samling og pynt
- Placér kagestykkerne (krop, hoved og hale) på et bræt, så de danner en dinosaur.
- Fordel smørcremen på kagen, og smør den ud i et ensartet lag over hele kagen med en lille palet. Sæt kagen på køl i 30 minutter.
- Sæt chokoladeknapper på ryggen af kagen, så det ligner små takker. Smelt lidt mørk chokolade, og tegn øjne og mund på kagen. Pynt resten af kagen med chokoladeknapper på kroppen efter fri fantasi.
Et godt tip: Du kan også erstatte den grønne frugtfarve med en anden frugtfarve hvis du ønsker en anden farve på dinosaurkagen.