Dinosaurkage – Bageblanding

Bag en flot og sej dinosaurkage med grøn smørcreme. Smørcremen er lavet på flødeost og hvidchokolade. Dinosaurkagen er bagt med Valsemøllen Chokoladekage. Pynt kagen med en grøn smørcreme med hvidchokolade. Du kan downloade dinosaur skabelonen, her og du kan også finde en lille guide til udklipning og sammensætning af kagen, her. 

Med Valsemøllen kageblandinger gør vi det nemmere og hurtigere for dig.

Du kan finde flere nemme, seje og kreative opskrifter bagt med Valsemøllen kageblandinger, her.

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

12 personer

Dinosaurkage

2 pakker Valsemøllen Chokoladekage
4 dl smagsneutral olie, f.eks. solsikkeolie
2 dl lunkent vand (30°C)
6 æg
1 stor bradepande ca. 40×35 cm.

Grøn smørcreme med hvid chokolade

75 g hvid chokolade
200 g blødt smør
200 g flormelis
100 g flødeost naturel
Grøn frugtfarve

Pynt

Mørk chokolade og chokoladeknapper til pynt

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Dinosaurkage

 

  1. Hæld posernes indhold i en stor skål, og tilsæt olie, vand og æg. Rør dejen sammen med en grydeske i 2-3 minutter, til den er glat og blank.
  2. Beklæd bradepanden med bagepapir, og fordel kagedejen i formen.
  3. Tænd ovnen på 180°C ved over-/undervarme. Bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter, til den er netop gennembagt.
  4. Afkøl kagen på en rist.
  5. Løft kagen op af formen, og læg den på et skærebræt. Udskær kagen i henholdsvis krop, hoved og hale ifølge dinosaurskabelonen.

Grøn smørcreme

 

  1. Hak og smelt den hvide chokolade, og afkøl den let.
  2. Pisk smør og flormelis lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Pisk forsigtigt flødeost i smørblandingen, og tilsæt derefter den smeltede chokolade lidt ad gangen. Pisk til cremen er ensartet og luftig.
  3. Tilsæt grøn konditorfarve til cremen, til den ønskede grønne farve er opnået.

Samling og pynt

 

  1. Placér kagestykkerne (krop, hoved og hale) på et bræt, så de danner en dinosaur.
  2. Fordel smørcremen på kagen, og smør den ud i et ensartet lag over hele kagen med en lille palet. Sæt kagen på køl i 30 minutter.
  3. Sæt chokoladeknapper på ryggen af kagen, så det ligner små takker. Smelt lidt mørk chokolade, og tegn øjne og mund på kagen. Pynt resten af kagen med chokoladeknapper på kroppen efter fri fantasi.

Et godt tip: Du kan også erstatte den grønne frugtfarve med en anden frugtfarve hvis du ønsker en anden farve på dinosaurkagen.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.