Dinosaurkage – Bageblanding

Bag en flot og sej dinosaurkage med grøn smørcreme. Smørcremen er lavet på flødeost og hvidchokolade. Dinosaurkagen er bagt med Valsemøllen Chokoladekage. Pynt kagen med en grøn smørcreme med hvidchokolade. Du kan downloade dinosaur skabelonen, her og du kan også finde en lille guide til udklipning og sammensætning af kagen, her. 

Med Valsemøllen kageblandinger gør vi det nemmere og hurtigere for dig.

Du kan finde flere nemme, seje og kreative opskrifter bagt med Valsemøllen kageblandinger, her.

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

12 personer

Dinosaurkage

2 pakker Valsemøllen Chokoladekage
4 dl smagsneutral olie, f.eks. solsikkeolie
2 dl lunkent vand (30°C)
6 æg
1 stor bradepande ca. 40×35 cm.

Grøn smørcreme med hvid chokolade

75 g hvid chokolade
200 g blødt smør
200 g flormelis
100 g flødeost naturel
Grøn frugtfarve

Pynt

Mørk chokolade og chokoladeknapper til pynt

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Dinosaurkage

 

  1. Hæld posernes indhold i en stor skål, og tilsæt olie, vand og æg. Rør dejen sammen med en grydeske i 2-3 minutter, til den er glat og blank.
  2. Beklæd bradepanden med bagepapir, og fordel kagedejen i formen.
  3. Tænd ovnen på 180°C ved over-/undervarme. Bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter, til den er netop gennembagt.
  4. Afkøl kagen på en rist.
  5. Løft kagen op af formen, og læg den på et skærebræt. Udskær kagen i henholdsvis krop, hoved og hale ifølge dinosaurskabelonen.

Grøn smørcreme

 

  1. Hak og smelt den hvide chokolade, og afkøl den let.
  2. Pisk smør og flormelis lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Pisk forsigtigt flødeost i smørblandingen, og tilsæt derefter den smeltede chokolade lidt ad gangen. Pisk til cremen er ensartet og luftig.
  3. Tilsæt grøn konditorfarve til cremen, til den ønskede grønne farve er opnået.

Samling og pynt

 

  1. Placér kagestykkerne (krop, hoved og hale) på et bræt, så de danner en dinosaur.
  2. Fordel smørcremen på kagen, og smør den ud i et ensartet lag over hele kagen med en lille palet. Sæt kagen på køl i 30 minutter.
  3. Sæt chokoladeknapper på ryggen af kagen, så det ligner små takker. Smelt lidt mørk chokolade, og tegn øjne og mund på kagen. Pynt resten af kagen med chokoladeknapper på kroppen efter fri fantasi.

Et godt tip: Du kan også erstatte den grønne frugtfarve med en anden frugtfarve hvis du ønsker en anden farve på dinosaurkagen.