Brunsviger kageperson – Bageblanding

Skal du bage en kagedame eller kagemand? Så har vi opskriften på brunsviger kageperson, som du kan servere til den næste fødselsdagsfest.

Brunsviger kageperson er lavet på Valsemøllen Brunsviger bageblanding, som gør det nemt og mindre tidskrævende at servere hjemmebag til fødselsdagsfesten. Pynt din kageperson med flødeskum og en masse fint slik.

Find mange flere sjove og kreative opskrifter lavet på Valsemøllen bageblandinger her.

Se opskrift

Køkkentid
40 minutter

Ventetid
1 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

12 personer

Kage

2 pakker Valsemøllen Brunsviger melblanding
40 g gær
3 dl vand, lidt koldere en lunkent (25°C)

Remonce 

2 poser Valsemøllen Brunsviger remonceblanding (medfølger i Valsemøllen Brunsviger)
200 g smør
4 spsk. vand

Pynt

2,5 dl piskefløde
Rødt eller sort lakridssnørebånd
Diverse slik

 

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

  1. Smuldr gær i en skål. Tilsæt vand, og rør rundt, til gæren er opløst.
  2. Tilsæt poserne med melblanding, og ælt dejen med hænderne eller i en røremaskine i 5-10 minutter, til dejen er blank og smidig.
  3. Lad dejen hvile tildækket i skålen i 10 minutter.
  4. Hæld dejen ud på bordet, og del den i 2 lige store stykker. Form det ene stykke dej til en kugle, og rul den ud til en stor rund cirkel på ca. 22 cm i diameter (kroppen).
  5. Del resten af dejen i to. Rul den ene portion ud til en rund cirkel, som er mindre end den første cirkel, ca. 16 cm i diameter (hovedet).
  6. Del resten af dejen i 4 lige store stykker, og tril dem til runde boller (arme og ben).
  7. Læg bagepapir på en bageplade. Placer dejstykkerne på bagepladen som en kageperson med krop, hoved, to arme og to ben. Tryk dejen let ud med hænderne.

Remonce

 

  1. Hæld blødt smør i en skål, tilsæt remonceblandingen og vand, og rør remoncen sammen, til den er ensartet.
  2. Smør remoncen ud over dejen i et jævnt lag. Dæk kagepersonen med et rent og fugtigt viskestykke, og lad den hæve lunt i 30 minutter.
  3. Tryk herefter med fingerspidserne små fordybninger tilfældigt ned i dejen med ca. 1 cm’s afstand.
  4. Tænd ovnen på 230ºC ved over-/undervarme. Bag kagepersonen i ovnen i 12-15 minutter, til den er gennembagt.
  5. Afkøl på en rist.

Pynt

 

  1. Pisk fløden til skum, og kom den i en sprøjtepose. Pynt kagen med små flødeskumstoppe g forskelligt farverigt slik, så den får præcis det udtryk, som du kan lide.

Et godt tip: Prøv også opskriften på kanelsnegle kageperson bagt med Valsemøllen Kanelsnegle kageblanding.