Brunsviger kageperson – Bageblanding

Skal du bage en kagedame eller kagemand? Så har vi opskriften på brunsviger kageperson, som du kan servere til den næste fødselsdagsfest.

Brunsviger kageperson er lavet på Valsemøllen Brunsviger bageblanding, som gør det nemt og mindre tidskrævende at servere hjemmebag til fødselsdagsfesten. Pynt din kageperson med flødeskum og en masse fint slik.

Find mange flere sjove og kreative opskrifter lavet på Valsemøllen bageblandinger her.

Se opskrift

Køkkentid
40 minutter

Ventetid
1 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

12 personer

Kage

2 pakker Valsemøllen Brunsviger melblanding
40 g gær
3 dl vand, lidt koldere en lunkent (25°C)

Remonce 

2 poser Valsemøllen Brunsviger remonceblanding (medfølger i Valsemøllen Brunsviger)
200 g smør
4 spsk. vand

Pynt

2,5 dl piskefløde
Rødt eller sort lakridssnørebånd
Diverse slik

 

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

 1. Smuldr gær i en skål. Tilsæt vand, og rør rundt, til gæren er opløst.
 2. Tilsæt poserne med melblanding, og ælt dejen med hænderne eller i en røremaskine i 5-10 minutter, til dejen er blank og smidig.
 3. Lad dejen hvile tildækket i skålen i 10 minutter.
 4. Hæld dejen ud på bordet, og del den i 2 lige store stykker. Form det ene stykke dej til en kugle, og rul den ud til en stor rund cirkel på ca. 22 cm i diameter (kroppen).
 5. Del resten af dejen i to. Rul den ene portion ud til en rund cirkel, som er mindre end den første cirkel, ca. 16 cm i diameter (hovedet).
 6. Del resten af dejen i 4 lige store stykker, og tril dem til runde boller (arme og ben).
 7. Læg bagepapir på en bageplade. Placer dejstykkerne på bagepladen som en kageperson med krop, hoved, to arme og to ben. Tryk dejen let ud med hænderne.

Remonce

 

 1. Hæld blødt smør i en skål, tilsæt remonceblandingen og vand, og rør remoncen sammen, til den er ensartet.
 2. Smør remoncen ud over dejen i et jævnt lag. Dæk kagepersonen med et rent og fugtigt viskestykke, og lad den hæve lunt i 30 minutter.
 3. Tryk herefter med fingerspidserne små fordybninger tilfældigt ned i dejen med ca. 1 cm’s afstand.
 4. Tænd ovnen på 230ºC ved over-/undervarme. Bag kagepersonen i ovnen i 12-15 minutter, til den er gennembagt.
 5. Afkøl på en rist.

Pynt

 

 1. Pisk fløden til skum, og kom den i en sprøjtepose. Pynt kagen med små flødeskumstoppe g forskelligt farverigt slik, så den får præcis det udtryk, som du kan lide.

Et godt tip: Prøv også opskriften på kanelsnegle kageperson bagt med Valsemøllen Kanelsnegle kageblanding. 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.