Bagt kartoffel med fyld

Lav en lækker bagt kartoffel på søde kartofler med hummus, quinoa og blåbær. Den bagte kartoffel er perfekt som en lækker frokost eller som tilbehør til din aftensmad.

Hvis du mangler en let anretning, er en sød bagt kartoffel med quinoa helt perfekt. Kartoflen er fyldt med mynte, hummus, quinoa og blåbær, og smagene komplementerer hinanden skønt. Anretningen er både sød og mættende, og passer godt til mellemøstlige retter, der er lidt krydrerede. Server ellers med hjemmebagt brød eller en sprød salat. Velbekomme!

Se opskrift
bagt kartoffel

Køkkentid
15 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 personer

2 søde kartofler
1 dl Valsemøllen Økologisk Quinoa
1/2 bundt mynte
1 dl. yoghurt
1 håndfuld blåbær
2 spsk. rapsolie
Røde spirer
Hummus

Sådan gør du

  1. Sæt ovnen på 200°C (varmluft 180°C)
  2. Prik med en gaffel huller i de søde kartofler, gerne 7-8 stik. Bag i ovnen i 40 minutter.
  3. Kog quinoaen efter anvisning på pakken.
  4. Hak myntebladene groft.
  5. Når quinoaen er færdig, skyld den og lad den dryppe af. Bland den herefter med den hakkede mynte og olien.
  6. Tag de søde kartofler ud af ovnen og skær dem op på midten.
  7. Fyld den med quinoa, yoghurt, hummus og blåbær og top med røde spirer.

Et godt tip: Retten har en lækker smag, som også er perfekt som tilbehør. Lav det i stedet til en quinoasalat med sød kartoffel, ved at skære kartoflerne i mindre tern og bage dem i ovnen. Bland herefter de søde kartoffeltern med quinoa, mynte, blåbær, ristede mandler og olie, og server ved yoghurt, hummus og fladbrød.