Bagt kartoffel med hummus og blåbær

Lav en lækker bagt kartoffel på søde kartofler med hjemmerørt hummus, quinoa og blåbær.

Brug en bagt kartoffel med hummus, quinoa og blåbær som en lækker frokost eller som tilbehør til din aftensmad.

Se opskrift

Køkkentid
15 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 2 personer

2 søde kartofler
1 dl. Finax Økologisk Quinoa
1/2 bundt mynte
1 dl. yoghurt
1 håndfuld blåbær
2 spsk. rapsolie
Røde spirer

1 ps. Valsemøllen Green Life Økologisk Linsehummus (100 g) 
ca. dl koldt vand
½ dl olie

Fremgangsmåde

Hummus

  1. Kom hummusblandingen i en skål, og tilsæt koldt vand og olie.
  2. Rør blandingen godt sammen. Tilsæt evt. mere vand, til du opnår den ønskede konsistens

Bagt kartoffel

  1. Sæt ovnen på 200°C (varmluft 180°C)
  2. Prik med en gaffel huller i de søde kartofler, gerne 7-8 stik. Bag i ovnen i 40 minutter.
  3. Kog quinoaen efter anvisning på pakken.
  4. Hak myntebladene groft.
  5. Når quinoaen er færdig, skyld den og lad den dryppe af. Bland den herefter med den hakkede mynte og olien.
  6. Tag de søde kartofler ud af ovnen og skær dem op på midten.
  7. Fyld den med quinoa, yoghurt, hummus og blåbær og top med røde spirer.

Udviklet i samarbejde med Asta Just – der har en særlig kærlighed til plantebaseret mad.