Bageskolen

Bageskolen

Lav den bedste tærtedej

Når du skal bage en god tærte kræver det selvfølgelig en god tærtebund – og det kræver en god mørdej. Lige meget om du vil bage en madtærte til aftensmaden eller en sød tærte til dessert, er der et par ting, du skal være opmærksom på. For modsat når vi bager brød og boller med volumen, skal tærtedejen gerne blive til en porøs og sprød tærtebund. Her på siden har vi samlet vores bedste bagetips til, hvordan du sikrer dig den allerbedste tærtebund – både til de salte og søde af slagsen.

Hvordan laver man tærte?

Lige meget om du vil lave en sød tærte eller en salt tærte, består den altid af en sprød tærtebund og noget lækkert fyld. Tærtebunden laves af mørdej, der består af noget så simpelt som mel, æg og smør. Hvis du laver en madtærte vil man typisk tilsætte salt, mens man tilsætter sukker til en desserttærte.

Sød eller salt tærte – læs med her i bageskolen, hvor vi guider til den bedste mørdej – fra ingredienser til den korrekte æltning og afbagning.

Se alle vores opskrifter på tærte her

Hvordan laver man en tærtebund?

Alt hvad du har lært om brødbagning, kan du ligeså godt smide væk med det samme. For det er meget modsat, når det kommer til at bage tærter. Når du skal bage en rigtig god tærtebund er det nemlig en fordel at brug mel med et lavt proteinindhold. Brug f.eks. Valsemøllen Kage Hvedemel, som har et lavt indhold af gluten. Det sikrer, at tærtebunden bliver ensartet, sprød og porøs.

En anden vigtig ting er ikke at ælte din dej for meget. Tærtedejen skal kun lige nøjagtig samles, og så skal den på køl. Gluten udvikler sig nemlig under æltning, og det vil vi helst undgå i en tærtedej. Faktisk er fingrenes varme også med til at sætte gang i glutens udvikling, og derfor er det allerbedst at bruge en foodprocessor, når du skal blande mel og smør til din tærtedej, og kun ganske let bearbejde og samle dejen med hænderne.

Hvis du vil forbage din tærtebund, er det en god ide at stikke huller i den med en gaffel og blindbage den. Det betyder at du lægger et stykke bagepapir med tørrede bønner oveni tærtebunden, så den bliver bagt ens og kanterne ikke glider ned.

Lær mere om Kage Hvedemel her

De salte tærter

Lige gyldigt om den står på nem aftensmad, luksuriøs frokost eller du mangler et smagfuldt element til buffeten, er en tærte altid et godt og nemt valg. De salte madtærter består nemlig kun af en mørdejsbund, æggemasse og masser af lækkert fyld. På den måde er det nemt – selv med få ingredienser i køkkenet – at lave lækker og smagfuld mad. Bland gerne lidt groft mel i din tærtedej, så får du en grovere bund med endnu mere smag.

Tærter kan varieres i det uendelige, og det er nemt at tilpasse fyldet til dit humør, ligesom når du bager pizza. Gør tærten mild med squash og emmentaler eller lav voksenudgaven med gorgonzola og syltede rødløg. Og skal det være endnu nemmere? Så brug blandingen Grov Tærtedej, der bare skal blandes med vand, rulles ud og bages.

Bag en nem grovtærte

De søde tærter

En desserttærte er nærmest den perfekte dessert, da den kan tilpasses årstidens frugt og bær. Sommerens jordbærtærte og efterårets æbletærte er favoritter hos hele familien. Når du skal bage en sød tærte, søder du din mørdej med sukker. Ligesom med de salte tærter kan søde tærter varieres i en uendelighed. Du kan enten bage frugt og bær med i tærten blandet i en sød sukkermasse, eller du kan bage en mazarin- eller chokolademasse med mørdejen og pynte med friske bær på toppen.

Den sprøde tærtebund er den essentielle del af din tærte. Lav en enkel mørdejsbund med Valsemøllen Kage Hvedemel blandet med smør og sukker, og fyld den med de frugter og bær, som du kan lide. Bag din tærte i flere små tærteforme i sjove former, og servér de fineste små tærter for dine gæster.

Prøv disse små tærter med solbær
+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.