Tænk over, hvad du pakker i din picnic-kurv. Det skal både være nemt, mættende, læskende og kunne holde sig i nogle timer

Service der passer til maden:
Hvis aftensmaden er pakket med i en picnickurv, så sørg for, at have nogle tallerkener og noget bestik, der kan bruges til maden. Paptallerkener bliver fx. våde hvis man skal spise salat, og det er umuligt at skære i kød med papknive.

Mad der er nemt at spise:
Hvis det skal være nemt, og særligt når man har børn med, så sørg for at maden kan spises med fingrene. Maden må derfor ikke være for snasket, og skal helst kunne spises uden bestik og tallerken. En nem picnic mad kan fx. være sandwich, eller alternativt, at man tager brødet og pålægget med og bygger sandwichen på stedet. Det er nemt at sidde med på et tæppe. Pirogger, pizzasnegle og pølsehorn er oplagte til en børnevenlig picnic, ligesom muffins, grøntsagsstave og udskåret frugt i mundrette stykker passer perfekt som dessert til udelivet. Få flere lækre picnic venlige opskrifter her.

Hold mad og drikkevarer koldt:
Det er ikke kun fordi vandet smager bedst koldt, det er også fordelagtigt, at holde fødevarer afkølet, så man undgår at blive syg af patogene bakterier. Det er især hvis maden indeholder kød og fisk, at man skal være ekstra påpasselig. Medbring en køleboks, køleelementer, vand med isterninger eller pak drikkedunken ind i vådt avis papir. Et gammelt trick, der holder drikkevandet dejligt koldt.

Vær opmærksom på 3 timers-reglen:
Når mad har stået fremme ved 20 grader i tre timer, så begynder bakterierne at udvikle sig så meget, at man kan få madforgiftning af det. Derfor er det også en god ide at smide resterne ud, når man er færdig. De har ikke godt af at blive pakket ned og taget med hjem igen efter skovturen.

Det praktiske:
Det er vigtigt at den praktiske taske både indeholder legetøj, tæpper, solcereme osv., men også brugbare ting der gør oprydningen nem efter picnicmåltidet. Vådservietter er perfekte til når man er på farten. Derudover er en skraldepose, til at samle skrald og madrester også uundværlig.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.