3 gode madpakketricks

lav gode madpakker til glade børn

Den gode madpakke

Det kan være svært at lave gode madpakker, der både bliver spist og giver god næring. En god madpakke giver glade børn med god energi. Derfor har vi lavet 3 madpakketricks, der både giver mætte børn og glade forældre. For ingen ønsker en uspist madpakke og en mave der knurrer.

Læs med her, hvor vi giver vores bud på, hvad der gør en madpakke god for både hjerne og hjerte.

1. Varier madpakken, og tilføj farverige grøntsager

Madpakker kan laves på mange måder, og det er vigtigt at variere indholdet af madpakken ofte, også selvom dine børn har sine favoritter. Det gør, at børnene aldrig bliver trætte af deres yndlingsmadder og samtidig bliver udfordret en smule på smagsoplevelsen.

Grøntsager er vigtige at have med i madpakken, udover at de indeholder mineraler og kostfibre, så er de farverige og kan pynte en madpakke gevaldigt op. Skoleagurker, små snack-peberfrugter, babymajs, cherrytomater og andre grøntsager, som er små og farverige giver spil til madpakken, og gør den indbydende at se på. Varier grøntsagerne ofte, og skær dem ud i forskellige størrelser og former for at forny oplevelsen.

 

Se alle vores madpakkeopskrifter

2. Lad madpakken bestå af tre elementer

Det er altid dejlig at have nogle huskeregler, når der skal laves madpakke. Så er det nemmere at sammensætte en madpakke, når kreativiteten slipper op. En tommelfingerregel vi følger er, at madpakken skal bestå af tre elementer:

  • Brød (gerne med fuldkorn): F.eks. Rugbrødsmadder eller fuldkornsbrød med pålæg, pirogger, pølsehorn eller pizzasnegle.
  • Grøntsager: Både de lette som tomat, agurk og peberfrugt, de søde som majs og ærter, og de grove som gulerødder, blomkål og broccoli.
  • Det lækre: Kyllingelår og små frikadeller, rosiner og små dadelkugler eller ost, yoghurt og grovere kiks og knækbrød.

3. Gør madpakken hyggelig og overskuelig 

Børn har brug for en overskuelig madpakke. Portionerne må helst ikke være for store, da det gør madpakken alt for overvældende ved første øjekast, og børnene kan hurtigt miste appetitten. Lav i stedet små rugbrødsmadder og grøntsagsstave mm.

Et andet tip er at pakke maden ind i husholdningsfilm i stedet for stanniol eller bruge en gennemsigtig madkasse. På den måde er det nemmere for dine børn at kunne overskue madpakken, når de kan se, hvad den indeholder.

Vi spiser med øjnene, og derfor skal der gerne tilføres lidt hygge til en madpakke. En pæn serviet, en farverig muffinsform til at rumme vindruerne, grøntsager på spyd eller en lille note med et ønske om en god dag. Alt sammen små, nemme tricks til at gøre madpakken til en hyggelig oplevelse.

Få inspiration til gode madpakker
+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.