madpakkebrod

Få her 3 gode madpakke tricks, der holder

Varirer madpakken og gør grøntsagerne til en integreret del af madpakken:
Madpakker kan laves på mange måder, og det er vigtigt at variere indholdet af madpakken ofte, også selvom dine børn har sine favoritter. Det gør, at børnene aldrig bliver trætte af deres yndlingsmadder og samtidig bliver udfordret en smule på smagsoplevelsen. Grøntsager er vigtige at have med i madpakken, udover at de indeholder mineraler og kostfibre, så er de farverige og kan pynte en madpakke gevaldigt op. Skoleagurker, små snack-peberfrugter, babymajs, cherrytomater og andre grøntsager, som er små og farverige, giver spil til madpakken og gør den indbydende at se på. Varier grøntsagerne ofte og skær dem ud i forskellige størrelser og former for at forny oplevelsen.

Få masser af inspiration til madpakken. Vi har samlet alle de bedste madpakkehits til dig her.

Lad madpakken bestå af tre elementer:

  • Brød (gerne med fuldkorn): F.eks. Rugbrødsmadder eller fuldkornsbrød med pålæg, pirogger, pølsehorn eller pizzasnegle.
  • Grøntsager: Både de lette som tomat, agurk og peberfrugt, de søde som majs og ærter, og de grove som gulerødder, blomkål og broccoli.
  • Det lækre: Kyllingelår og små frikadeller, rosiner og små dadelkugler eller ost, yoghurt og grovere kiks og knækbrød.

Du kan også bruge Fødevarestyrelsens huskemodel ‘Madpakkehånden’ med dens fem fingre, der er enkle huskeregler for, hvad der skal i madpakken.

Gør madpakken hyggelig, overskuelig og lav små bidder:
Børn er rent faktisk indrettet på samme måde som ældre mennesker; Portionerne må helst ikke være for store. Det gør nemlig madpakken alt for overvældende ved første øjekast, og børnene kan hurtigt miste appetitten. Lav i stedet små rugbrødsmadder og grøntsagsstave mm. Et andet tip er at pakke maden ind i husholdningsfilm i stedet for stanniol, så det er nemmere for dine børn at kunne overskue madpakken, når de kan se, hvad den indeholder.

Vi spiser med øjnene, og derfor skal der gerne tilføres lidt hygge til en madpakke. En pæn serviet, en farverig muffinsform til at rumme vindruerne, grøntsager på spyd eller en lille note med et ønske om en god dag. Alt sammen små, nemme  tricks til at gøre madpakken til en hyggelig oplevelse.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.