Træstammer – Bageblanding

Det har aldrig været nemmere at lave sine egne træstammer. Opskriften er lavet med vores Valsemøllen Romkugler Bageblanding, der gør det endnu nemmere at lave hjemmebag.

En træstamme er en klassisk konditorkage, man normalt laver på kagerester. Men hvis du ikke er typen der levner kage, eller bager så ofte, kan det være svært at få samlet sammen til massen. Med denne opskrift på træstammer er det nemt og hurtigt at lave dine egne træstammer uden kagerester. De smager skønt, og kan både nydes til eftermiddagskaffen eller serveres, når du vil forkæle dem du holder af med lidt sødt til ganen. God bagelyst!

Se opskrift
træstammer

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

6-8 stk.

Kagemasse:
1 pakke Valsemøllen Romkugler
2 spsk. Hindbær syltetøj
3 spsk. Kakaopulver
100 g marcipan

Pynt:
300 g marcipan
40 g glukosesirup
125 g flormelis
100 g mørk chokolade

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Kagemasse:

  1. Bag kagen som anført på pakken.
  2. Afkøl kagen og bland den med syltetøj, kakaopulver og revet marcipan (tilsæt ikke vand).
  3. Bland kagemassen til en ensartet konsistens og opbevar den i køleskabet i en times tid, så den er nemmere at rulle ud.

Pynt:

  1. Bland marcipan med glukosesirup og flormelis og ælt det til en ensartet masse.
  2. Rul marcipanmassen ud på et bord mellem to stykker bagepapir vha. en kagerulle. Marcipanmassen rulles ud til to rektangler på ca. 20 cm x 10 cm.
  3. Del kagemassen i to og rul hver del ud til en pølse på ca. 20 cm i længden.
  4. Placer den en pølse på et stykke marcipan og rul marcipanen omkring.
  5. Skær pølsen ud i passende træstamme stykker og dyp enderne i smeltet chokolade.
  6. Opbevar træstammerne i køleskabet til chokoladen har sat sig.

Et godt tip: Du kan også bruge romkuglemassen til andet end klassiske romkugler og træstammer. Prøv fx at lave nogle festlige popcakes med dine børn, eller lav lækre studenterbrød på den nemme måde. Begge dele vil bringe glæde hos store som små. Det behøver nemlig ikke være så svært at bage hjemmebag.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.