Træstammer – Bageblanding

Det har aldrig været nemmere at lave sine egne træstammer. Opskriften er lavet med vores Valsemøllen Brownie Bageblanding, der gør det endnu nemmere at lave hjemmebag.

En træstamme er en klassisk konditorkage, man normalt laver på kagerester. Men hvis du ikke er typen der levner kage, eller bager så ofte, kan det være svært at få samlet sammen til massen. Med denne opskrift på træstammer er det nemt og hurtigt at lave dine egne træstammer uden kagerester. De smager skønt, og kan både nydes til eftermiddagskaffen eller serveres, når du vil forkæle dem du holder af med lidt sødt til ganen. God bagelyst!

Se opskrift
træstammer

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

10-12 stk.

Kagemasse:
1 ps. Valsemøllen Brownie 
2 tsk. romessens
2 spsk. Hindbær syltetøj
3 spsk. Kakaopulver
100 g marcipan

Pynt:
300 g marcipan
40 g glukosesirup
125 g flormelis
100 g mørk chokolade

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

Kagemasse:

 

  1. Hæld posens indhold i en skål, og tilsæt 1 dl vand.
  2. Rør kagemassen sammen med en ske i ca. 3-4 minutter til den er glat og blank.
  3. Smør kageformen eller beklæd den med bagepapir. Hæld kagedejen op, og fordel dejen jævnt.
  4. Bag ved 175°C (varmluft 155°C) i 25 minutter.
  5. Lad kagen køle af og bland den med syltetøj, kakaopulver, romessens og revet marcipan (tilsæt ikke vand). Brug en håndmixer eller en røremaskine.
  6. Bland kagemassen til en ensartet konsistens og opbevar den i køleskabet i en times tid, så den er nemmere at rulle ud.

Pynt:

 

  1. Bland marcipan med glukosesirup og flormelis og ælt det til en ensartet masse.
  2. Rul marcipanmassen ud på et bord mellem to stykker bagepapir vha. en kagerulle. Marcipanmassen rulles ud til to rektangler på ca. 20 cm x 10 cm.
  3. Del kagemassen i to og rul hver del ud til en pølse på ca. 20 cm i længden.
  4. Placer den en pølse på et stykke marcipan og rul marcipanen omkring.
  5. Skær pølsen ud i passende træstamme stykker og dyp enderne i smeltet chokolade.
  6. Opbevar træstammerne i køleskabet til chokoladen har sat sig.

Et godt tip: Du kan også bruge romkuglemassen til andet end klassiske romkugler og træstammer. Prøv fx at lave nogle festlige popcakes med dine børn, eller lav lækre studenterbrød på den nemme måde. Begge dele vil bringe glæde hos store som små. Det behøver nemlig ikke være så svært at bage hjemmebag.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.