Sådan gør du
Kagemasse:
- Hæld posens indhold i en skål, og tilsæt 1 dl vand.
- Rør kagemassen sammen med en ske i ca. 3-4 minutter til den er glat og blank.
- Smør kageformen eller beklæd den med bagepapir. Hæld kagedejen op, og fordel dejen jævnt.
- Bag ved 175°C (varmluft 155°C) i 25 minutter.
- Lad kagen køle af og bland den med syltetøj, kakaopulver, romessens og revet marcipan (tilsæt ikke vand). Brug en håndmixer eller en røremaskine.
- Bland kagemassen til en ensartet konsistens og opbevar den i køleskabet i en times tid, så den er nemmere at rulle ud.
Pynt:
- Bland marcipan med glukosesirup og flormelis og ælt det til en ensartet masse.
- Rul marcipanmassen ud på et bord mellem to stykker bagepapir vha. en kagerulle. Marcipanmassen rulles ud til to rektangler på ca. 20 cm x 10 cm.
- Del kagemassen i to og rul hver del ud til en pølse på ca. 20 cm i længden.
- Placer den en pølse på et stykke marcipan og rul marcipanen omkring.
- Skær pølsen ud i passende træstamme stykker og dyp enderne i smeltet chokolade.
- Opbevar træstammerne i køleskabet til chokoladen har sat sig.
Et godt tip: Du kan også bruge romkuglemassen til andet end klassiske romkugler og træstammer. Prøv fx at lave nogle festlige popcakes med dine børn, eller lav lækre studenterbrød på den nemme måde. Begge dele vil bringe glæde hos store som små. Det behøver nemlig ikke være så svært at bage hjemmebag.