Træstammer – Bageblanding

Det har aldrig været nemmere at lave sine egne træstammer. Opskriften er lavet med vores Valsemøllen Romkugler Bageblanding, der gør det endnu nemmere at lave hjemmebag.

En træstamme er en klassisk konditorkage, man normalt laver på kagerester. Men hvis du ikke er typen der levner kage, eller bager så ofte, kan det være svært at få samlet sammen til massen. Med denne opskrift på træstammer er det nemt og hurtigt at lave dine egne træstammer uden kagerester. De smager skønt, og kan både nydes til eftermiddagskaffen eller serveres, når du vil forkæle dem du holder af med lidt sødt til ganen. God bagelyst!

Se opskrift
træstammer

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

6-8 stk.

Kagemasse:
1 pakke Valsemøllen Romkugler
2 spsk. Hindbær syltetøj
3 spsk. Kakaopulver
100 g marcipan

Pynt:
300 g marcipan
40 g glukosesirup
125 g flormelis
100 g mørk chokolade

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Kagemasse:

  1. Bag kagen som anført på pakken.
  2. Afkøl kagen og bland den med syltetøj, kakaopulver og revet marcipan (tilsæt ikke vand).
  3. Bland kagemassen til en ensartet konsistens og opbevar den i køleskabet i en times tid, så den er nemmere at rulle ud.

Pynt:

  1. Bland marcipan med glukosesirup og flormelis og ælt det til en ensartet masse.
  2. Rul marcipanmassen ud på et bord mellem to stykker bagepapir vha. en kagerulle. Marcipanmassen rulles ud til to rektangler på ca. 20 cm x 10 cm.
  3. Del kagemassen i to og rul hver del ud til en pølse på ca. 20 cm i længden.
  4. Placer den en pølse på et stykke marcipan og rul marcipanen omkring.
  5. Skær pølsen ud i passende træstamme stykker og dyp enderne i smeltet chokolade.
  6. Opbevar træstammerne i køleskabet til chokoladen har sat sig.

Et godt tip: Du kan også bruge romkuglemassen til andet end klassiske romkugler og træstammer. Prøv fx at lave nogle festlige popcakes med dine børn, eller lav lækre studenterbrød på den nemme måde. Begge dele vil bringe glæde hos store som små. Det behøver nemlig ikke være så svært at bage hjemmebag.