Spicy falafel bowl

En spicy falafel bowl er perfekt til dig, der vil have flere kødfrie dage. Den smager skønt af varmere himmelstrøg.

De sprøde, pandestegte falafler bliver anrettet i en buddha bowl med masser af grøntsager og serveret med den lækre Valsemøllen hummus med appelsin. Spicy falafel bowl er hurtig og nem at lave. Det tager ca. 30 minutter fra start til du sidder ved bordet og spiser. Sund, lækker og lynhurtig mad til de travle dage, hvor det skal gå hurtigt med at få aftenmaden på bordet.

Se opskrift
spicy falafel bowl

Køkkentid
30 min.

Ventetid
5 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Spicy falafel bowl: 4 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

4 personer

Bowl
200 g kogt Valsemøllen Økologisk Quinoa
Lidt blade af hjertesalat
2 små avocadoer, i halve
1 snittet rødløg
1 lille granatæble, kernerne
12 grønne asparges
100 g babyspinat
Salt, peber
2 limefrugter, i halve
12-16 falafler
Evt. frisk mynte

Appelsin-hummus
½ pose Valsemøllen Økologisk Hummus
Ca. 1 dl appelsinsaft

Sådan gør du

  1. Varm falaflerne efter anvisning, eller lav dem selv.
  2. Snit og hak grøntsagerne.
  3. Kog quinoaen efter anvisningen på pakken.
  4. Rør hummusblandingen sammen med vand, olie og appelsinsaft, til det har den ønskede konsistens.
  5. Anret den kogte quinoa, salatblade, avocado, rødløg, granatæble, babyspinat og asparges samt lime og de lune falafler i en skål med lidt frisk mynte.
  6. Servér med appelsin-hummus.

 

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.