Spicy falafel bowl

Falaflerne er krydrede og smagsfulde, og man glemmer helt, at retten ikke indeholder kød.

Sprøde pandestegte falafler anrettet i en buddha bowl med masser af grøntsager og serveret med den lækre Valsemøllen hummus, med appelsinsmag.
Retten er hutig at lave, det tager ca. 30 min, fra start til du sidder ved bordet og spiser. Sund, lækker og lyn hurtig mad til de travle dage hvor det skal gå super hurtigt med at få aftenmaden på bordet.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
5 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Spicy falafler
1 pose Valsemøllen Green Life Økologisk Kødfri Fars – indisk krydret med karry
2 æg
1 bæger pasteuriseret æggehvide
2 dl vand/bouillon
1 håndfuld finthakket persille og koriander
5 snittede forårsløg
1 spsk. stødt spidskommen
1 spsk. sesamfrø
1 tsk. knust koriander
½ dl Valsemøllen Økologiske Hirseflager
Olie til stegning

Bowl
200 g kogt Valsemøllen Økologisk Quinoa
Lidt blade af hjertesalat
2 små avocadoer, i halve
1 snittet rødløg
1 lille granatæble, kernerne
12 grønne asparges
100 g babyspinat
Salt, peber
2 limefrugter, i halve
Evt. frisk mynte

Appelsin-hummus
½ pose Valsemøllen Økologisk Hummus
Ca. 1 dl appelsinsaft

Fremgangsmåde

  1. Hæld posens indhold i en skål.
  2. Tilsæt æg, æggehvide, vand eller bouillon, kryddergrønt, sesamfrø og spidskommen samt forårsløg.
  3. Rør det hele godt sammen, og lad farsen hvile i 5 minutter.
  4. Tilsæt gerne mere væske, til du opnår den ønskede konsistens.
  5. Form farsen til 20-25 falafelkugler.
  6. Rul dem i hirseflager, og steg dem i olie på en varm pande ved middel varme, til de er gyldne på alle sider.
  7. Anret den kogte quinoa, salatblade, avocado, rødløg, granatæble, babyspinat og asparges samt lime og de lune falafler i en skål med lidt frisk mynte.
  8. Servér med appelsin-hummus.

 

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.