Solsikkerugbrød – Valsemøllen brødblanding

Solsikkerugbrød er hjemmebag på den nemme måde. Med Valsemøllen Solsikkerugbrødsblanding har vi gjort det nemt for dig at servere nybagt rugbrød for familie og venner. Rugbrødet har en mild smag af surdej og er spækket med masser af solsikkekerner.

Danskerne elsker rugbrødsmadder – og med Valsemøllen Solsikkerugbrødsblanding kan du nemt trylle hjemmebagt rugbrød frem, om det er til frokost, aftensmad eller madpakken. Du kan også give solsikkerugbrødet et twist og tilsætte gulerødder til dejen. Find opskriften her.

Se opskrift

Køkkentid
15 min.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 1 rugbrød

1 ps. Valsemøllen Solsikkerugbrød
1 brev (7 g) Valsemøllen tørgær (svarer til 25 g frisk gær)
7 dl vand, lidt varmere end lunkent (ca. 35°C)

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i mindst 5 minutter i en røremaskine ved laveste hastighed eller med håndmixer på mellemste trin. Vær opmærksom på, at dejen kan føles våd.
  3. Hæld dejen i en smurt form (2,6 l), glat med en våd dejskraber, og lad den hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  4. Bag solsikkerugbrødet på nederste rille i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 175°C) i ca. 60 minutter.
  5. Tag det færdigbagte solsikkerugbrød ud, og stil det til afkøling. Vent med at skære rugbrødet i skiver, til det er helt afkølet.