Sådan gør du
- Bland Valsemøllen Kage Hvedemel, mandelmel, bagepulver og vaniljesukker i en stor skål.
- Kom hasselnødderne i en foodprocessor og blend dem indtil, til hasselnøddesmør. Vær opmærksom på at skrabe nødderne ned af siderne i foodprocessoren, så det hele kommer med. Alt efter hvilken foodprocessor/blender du bruger, kan det tage mellem 5 og 12 minutter.
- Tilsæt smør og sukker og blend det sammen med hasselnøddesmør i foodprocessor til en ensformig masse.
- Kom massen op i skålen sammen med vandet og rosinerne og rør rundt.
- Pak den færdige dej ind i husholdningsfilm og læg den på frys i 20 minutter.
- Tænd ovnen på 220°C (200°C varmluft).
- Rul små kugler på omkring 50 g og rul dem derefter i sesamfrø.
- Placer sesamkuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i 15 minutter.
- Efter 7 minutters bagning, tager dem ud og masser dem flade med en spatel.
- Bag de resterende minutter og tag dem ud af ovnen. Stil dem på en rist og lad dem køle af før spisning.
- Dine sesamcookies kan opbevares i en lufttæt beholder i en uge.