Sesamcookies

Prøv disse dejlige velsmagende cookies med rosiner, hasselnødder og sesamfrø.

Lækre sesamcookies, server dem til eftermiddagskaffen eller teen.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 7 - 8 stk.

200 g Valsemøllen Kage Hvedemel
50 g Mandelmel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
100 g Sukker
130 g Smør
100 g Hasselnødder
1,5 dl Rosiner
1 dl vand eller mælk
Valsemøllen Sesamfrø til at rulle småkagerne i

Fremgangsmåde

  1. Bland Valsemøllen Kage Hvedemel, mandelmel, bagepulver og vaniljesukker i en stor skål.
  2. Kom hasselnødderne i en foodprocessor og blend dem indtil, til hasselnøddesmør. Vær opmærksom på at skrabe nødderne ned af siderne i foodprocessoren, så det hele kommer med. Alt efter hvilken foodprocessor/blender du bruger, kan det tage mellem 5 og 12 minutter.
  3. Tilsæt smør og sukker og blend det sammen med hasselnøddesmør i foodprocessor til en ensformig masse.
  4. Kom massen op i skålen sammen med vandet og rosinerne og rør rundt.
  5. Pak den færdige dej ind i husholdningsfilm og læg den på frys i 20 minutter.
  6. Tænd ovnen på 220°C (200°C varmluft).
  7. Rul små kugler på omkring 50 g og rul dem derefter i sesamfrø.
  8. Placer sesamkuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i 15 minutter.
  9. Efter 7 minutters bagning, tager dem ud og masser dem flade med en spatel.
  10. Bag de resterende minutter og tag dem ud af ovnen. Stil dem på en rist og lad dem køle af før spisning.
  11. Kan opbevares i en lufttæt beholder i en uge.

Udviklet i samarbejde med Asta Just – der har en særlig kærlighed til plantebaseret mad.