Salat med linser, feta, granatæbler og falafel

Lækker salat med linser, feta, granatæbler, som lækkert tilbehør til falafel eller andre vegetariske deller.

Lav den lækre salat med linser som tilbehør til aftensmaden, eller lav en stor portion som kan spise til frokost. Linserne er med til at give en god mæthed, hvilket gør salaten perfekt som måltidssalat. Server den til dine hjemmelavede falafler eller til sommerens grillmad.

Se opskrift
Salat med linser

Køkkentid
30 min.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 3 personer

1 blomkålshoved
1 spsk sirup
2 spsk olivenolie
Salt og peber

1 dåse linser
Kernerne fra ½ granatæble
½ bundt persille
3-4 håndfulde blandet salat
1 rødløg
150 g. Plantebaseret fetaost eller mælkebaseret fetaost
8-12 falafler

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Pluk blomkålshovedet i buketter og skær dem til, så de bliver mundrette stykker.
  3. Kom dem op i en skål sammen med olivenolie, sirup, salt og peber.
  4. Vend det hele godt sammen og bred blomkålsbuketterne ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Bag i ovnen cirka 15 minutter.
  6. Dræn vandet fra linserne og kom dem i en skål.
  7. Snit rødløg fint og hak persillen.
  8. Tilføj begge dele til linserne sammen med granatæblekernerne og den blandede salat.
  9. Vend det hele godt.
  10. Server salaten sammen med blomkålen og falafel.

 

Udviklet i samarbejde med Asta Just – der har en særlig kærlighed til plantebaseret mad.