Nemme påskereder – Bageblanding

Kender du påskereder? Bag fine, snoede påskereder i påsken – det er slet ikke svært, og resultatet pynter så fint på påskebordet. Traditionen med påskebrød stammer fra Italien med rigtige æg i midten, men her nøjes vi med de søde af slagsen. Påskerederne er klassiske lyse boller og egner sig derfor godt til alt fra brunchbordet, eftermiddagshyggen eller som et ekstra påskeelement på et tapasbord.

Måske har du også brug for en aktivitet til børnene i påskeferien? Det er sjovt for de mellemstore børn at ælte dejen, sno påskerederne og til sidst komme påskeæg i midten af rederne.

Påskerederne er lavet med bageblandingen Valsemøllen Boller, som gør det nemt og hurtigt at lave bolledejen.

Find endnu mere inspiration til påskeopskrifter her.

Se opskrift
Nemme påskereder

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t 10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

18 stk.

1 ps. Valsemøllen Boller
1 brev Valsemøllen tørgær (14 g)
4½ dl vand, lidt koldere end lunkent (ca. 25°C)
18 stk. påskeæg (marcipan eller chokolade)
Æg til pensling

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

 

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i 5-10 minutter i en røremaskine ved mellemste hastighed eller med hænderne.
  3. Del dejen i ca. 18 lige store stykker på et meldrysset bord.
  4. Del hvert stykke i to og rul til lange strimler/pølser på ca. 25 cm længde. Tag to dejstrimler og sno dem sammen. Form samtidig som en krans, saml de to ender. Sørg for at der er et hul i midten på størrelse med en femkrone.
  5. Lad efterhæve i 60 minutter. Pensl med æg.
  6. Bag i 9-11 minutter i forvarmet ovn på 220 grader til de er gyldne.
  7. Lad rederne køle lidt af, og kom så chokolade-påskeæggene i.

Et godt tip: Hvis du ikke har en Valsemøllen Boller bageblanding i skabet, kan du også bage rederne ud fra denne opskrift på boller.