Nem chiakarse

Nem chiakarse til dit påskebord. Du kender almindelige karse, men kender du chiakarse? Så jeres egen chiakarse og lad den vokse frem i løbet af 6-7 dage. Så frøene i starten af påskeferien – og nyd både synet og smagen af chiakarse i slutningen af ferien til de traditionsrige påskefrokoster.

At så sin egen chiakarse er en sjov påskeaktivitet til de mindste. En nem og hyggelig aktivitet, hvor I kan bruge jeres kreativitet. I kan f.eks. klippe bunden af en mælkekarton og male den, og så chiafrø i denne. Der er lidt ventetid i processen, men det er samtidig spændende for de små at følge med i processen, fra chiafrøene begynder at spire til den færdige chiakarse er klar til at pynte på maden.

Pynt æggesalaten på påskebordet eller brug chiakarsen i sig selv som pynt til påskebordet. Find inspiration til flere påskeopskrifter, som du kan bruge til påskefrokosten.

Se opskrift
Nem chiakarse

Køkkentid
10 min.

Ventetid
6-7 dage


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Nem chiakarse: 4 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

Valsemøllen Økologiske Chiafrø
Vat
Vand
En skål eller fad

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

  1. Læg stykker af vat i din valgte skål/fad/beholder.
  2. Hæld vand ud over vattet, så vattet er fugtigt over det hele.
  3. Drys chiafrø ud på vattet. Jo tættere du drysser chiafrøene, desto tættere vil din karse vokse.
  4. Stil karsen et solrigt sted (f.eks. vindueskarm) og sørg for at holde vattet fugtigt. Vand karsen hver/ hver anden dag.
  5. Karsen vil spire i løbet af 1-2 døgn.
  6. Lad den stå i 5-7 dage, hvorefter chiakarsen er klar til at blive klippet af og pynte på din mad.

Et godt tip: Chiakarsen er meget dekorativ i sig selv. Så karsen i små fine skåle, pynt dit påskebord med chiakarsen og lad dine gæster selv klippe og pynte deres mad.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger (link til produkterne) kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole (link til bageskolen) og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

    Hvad er godt at huske, når man skal bage i en Airfryer?
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.