Nem chiakarse

Nem chiakarse til dit påskebord. Du kender almindelige karse, men kender du chiakarse? Så jeres egen chiakarse og lad den vokse frem i løbet af 6-7 dage. Så frøene i starten af påskeferien – og nyd både synet og smagen af chiakarse i slutningen af ferien til de traditionsrige påskefrokoster.

At så sin egen chiakarse er en sjov påskeaktivitet til de mindste. En nem og hyggelig aktivitet, hvor I kan bruge jeres kreativitet. I kan f.eks. klippe bunden af en mælkekarton og male den, og så chiafrø i denne. Der er lidt ventetid i processen, men det er samtidig spændende for de små at følge med i processen, fra chiafrøene begynder at spire til den færdige chiakarse er klar til at pynte på maden.

Pynt æggesalaten på påskebordet eller brug chiakarsen i sig selv som pynt til påskebordet. Find inspiration til flere påskeopskrifter, som du kan bruge til påskefrokosten.

Se opskrift
Nem chiakarse

Køkkentid
10 min.

Ventetid
6-7 dage


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Nem chiakarse: 4 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

Valsemøllen Økologiske Chiafrø
Vat
Vand
En skål eller fad

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

 

  1. Lag stykker af vat i din valgte skål/fad/beholder.
  2. Hæld vand ud over vattet, så vattet er fugtigt over det hele.
  3. Drys chiafrø ud på vattet. Jo tættere du drysser chiafrøene, desto tættere vil din karse vokse.
  4. Stil karsen et solrigt sted (f.eks. vindueskarm) og sørg for at holde vattet fugtigt. Vand karsen hver/ hver anden dag.
  5. Karsen vil spire i løbet af 1-2 døgn.
  6. Lad den stå i 5-7 dage, hvorefter chiakarsen er klar til at blive klippet af og pynte på din mad.

Et godt tip: Chiakarsen er meget dekorativ i sig selv. Så karsen i små fine skåle, pynt dit påskebord med chiakarsen og lad dine gæster selv klippe og pynte deres mad.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.