Nem chiakarse

Nem chiakarse til dit påskebord. Du kender almindelige karse, men kender du chiakarse? Så jeres egen chiakarse og lad den vokse frem i løbet af 6-7 dage. Så frøene i starten af påskeferien – og nyd både synet og smagen af chiakarse i slutningen af ferien til de traditionsrige påskefrokoster.

At så sin egen chiakarse er en sjov påskeaktivitet til de mindste. En nem og hyggelig aktivitet, hvor I kan bruge jeres kreativitet. I kan f.eks. klippe bunden af en mælkekarton og male den, og så chiafrø i denne. Der er lidt ventetid i processen, men det er samtidig spændende for de små at følge med i processen, fra chiafrøene begynder at spire til den færdige chiakarse er klar til at pynte på maden.

Pynt æggesalaten på påskebordet eller brug chiakarsen i sig selv som pynt til påskebordet. Find inspiration til flere påskeopskrifter, som du kan bruge til påskefrokosten.

Se opskrift
Nem chiakarse

Køkkentid
10 min.

Ventetid
6-7 dage


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Nem chiakarse: 4 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

Valsemøllen Økologiske Chiafrø
Vat
Vand
En skål eller fad

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

 

  1. Lag stykker af vat i din valgte skål/fad/beholder.
  2. Hæld vand ud over vattet, så vattet er fugtigt over det hele.
  3. Drys chiafrø ud på vattet. Jo tættere du drysser chiafrøene, desto tættere vil din karse vokse.
  4. Stil karsen et solrigt sted (f.eks. vindueskarm) og sørg for at holde vattet fugtigt. Vand karsen hver/ hver anden dag.
  5. Karsen vil spire i løbet af 1-2 døgn.
  6. Lad den stå i 5-7 dage, hvorefter chiakarsen er klar til at blive klippet af og pynte på din mad.

Et godt tip: Chiakarsen er meget dekorativ i sig selv. Så karsen i små fine skåle, pynt dit påskebord med chiakarsen og lad dine gæster selv klippe og pynte deres mad.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.