Nem chiakarse

Nem chiakarse til dit påskebord. Du kender almindelige karse, men kender du chiakarse? Så jeres egen chiakarse og lad den vokse frem i løbet af 6-7 dage. Så frøene i starten af påskeferien – og nyd både synet og smagen af chiakarse i slutningen af ferien til de traditionsrige påskefrokoster.

At så sin egen chiakarse er en sjov påskeaktivitet til de mindste. En nem og hyggelig aktivitet, hvor I kan bruge jeres kreativitet. I kan f.eks. klippe bunden af en mælkekarton og male den, og så chiafrø i denne. Der er lidt ventetid i processen, men det er samtidig spændende for de små at følge med i processen, fra chiafrøene begynder at spire til den færdige chiakarse er klar til at pynte på maden.

Pynt æggesalaten på påskebordet eller brug chiakarsen i sig selv som pynt til påskebordet. Find inspiration til flere påskeopskrifter, som du kan bruge til påskefrokosten.

Se opskrift
Nem chiakarse

Køkkentid
10 min.

Ventetid
6-7 dage


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Nem chiakarse: 4 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

Valsemøllen Økologiske Chiafrø
Vat
Vand
En skål eller fad

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

 

  1. Lag stykker af vat i din valgte skål/fad/beholder.
  2. Hæld vand ud over vattet, så vattet er fugtigt over det hele.
  3. Drys chiafrø ud på vattet. Jo tættere du drysser chiafrøene, desto tættere vil din karse vokse.
  4. Stil karsen et solrigt sted (f.eks. vindueskarm) og sørg for at holde vattet fugtigt. Vand karsen hver/ hver anden dag.
  5. Karsen vil spire i løbet af 1-2 døgn.
  6. Lad den stå i 5-7 dage, hvorefter chiakarsen er klar til at blive klippet af og pynte på din mad.

Et godt tip: Chiakarsen er meget dekorativ i sig selv. Så karsen i små fine skåle, pynt dit påskebord med chiakarsen og lad dine gæster selv klippe og pynte deres mad.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.