Mumiepølsehorn

Bag (u)hyggelige mumiepølsehorn til halloween.
Halloween er højtiden, hvor vi klæder os ud og pynter vores hjem med udhulede græsker, spindelvæv og en masse andet uhyggeligt halloweenpynt.

Til halloween hører der oftest (u)hyggeligt bagværk med, som er en god halloweenaktivitet for børn. Så tag dem med i køkkenet, og lad dem være med til at forme mumierne.

Mumiepølsehornene er lavet med Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel med 20% fuldkorn, som giver pølsehornene flere kostfibre, end hvis du bruger en helt almindelig, sigtet hvedemel. De 20% fuldkorn kan hverken smages eller mærkes på bageevnen, og derfor er den høje kvalitet, som du kender det, den samme – bare med fuldkornets gode egenskaber.

Find mere inspiration til dit halloweenhjemmebag her.

Se opskrift
Mummie pølsehorn

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Mumiepølsehorn: 5 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

ca. 16 stk.

25 g gær
2½ dl mælk (gerne sødmælk)
500 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
50 g smør (blødt)
50 g sukker
10 g salt
1 æg
16 små pølser
Ketchup
Sukkerøjne

Sådan gør du

 

  1. Lun mælken, og opløs gær i den lunkne mælk.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne, og ælt dejen i ca. 10 minutter enten i hånden eller på mellemste hastighed på en røremaskine, til dejen er blank og lind.
  3. Lad dejen hvile tildækket i 10 minutter.
  4. Del dejen i små kugler (ca. 60 g.).
  5. Rul hver dejkugle til en pølse og sno dejen rundt om pølsen. (se videoen nedenfor).
  6. Sæt på en plade med bagepapir, og lad pølsehornene hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
  7. Pensl pølsehornene med æg eller vand. Bag dem ved 220°C (varmluft 200°C)  i ca. 9-12 minutter, eller til de er gyldne.
  8. Lad pølsehornene køle af på en rist.
  9. Sæt sukkerøjne fast med ketchup.

Et godt tip: Prøv også opskriften på Halloween romkugler, som er lavet på Valsemøllen Romkugler kageblanding.