Koldhævede baguette

Nemme koldhævede baguetter er en fantastisk måde at lave friskbagt brød med minimal anstrengelse. Den koldhævede proces tillader dejen at udvikle smag og tekstur over tid, hvilket resulterer i en luftig, let og smagfuld baguette. Baguettes kan bruges som sandwich eller tilbehør til frokosten eller aftensmaden. Se flere opskrifter på brød som kan bruges til alle froskellige anledninger her. 

Se opskrift
koldhævede baguette

Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 stk.

5 g gær
1 1/4 dl. vand
2 spsk. olie
25 g smør
1 tsk. salt
225 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel

Sådan gør du

Dag 1

 

  1. Gæren opløses i lunkent vand
  2. De øvrige ingredienser tilsættes
  3. Dejen æltes godt til den er glat og elastisk
  4. Dejen skal derefter hæve i ca. 2 timer ved stuetemperatur
  5. Del dejen i 2 stykker og form dem runde. Pak begge stykker dej ind i film og kom dem i køleskabet

Dag 2

 

  1. Tag dejen ud af køleskabet ½ time før baguetten skal laves
  2. Form hver af de to stykker til en pølse, der er ca. 25 cm. lang
  3. Læg dejen på en smurt bageplade eller brug evt. bagepapir. Stil dem et lunt sted, tildækket med et fugtigt viskestykke i 30 min.
  4. Pensl med vand eller æg og drys evt. tørrede krydderier på toppen.
  5. Bages på den gennemvarme bagesten ved 220ºC i ca. 16 min.
  6. Lad dem køle af på en rist, og server til aftensmaden.