Kartoffelsalat med fuldkornsknas og kylling

Når sommeren melder sig, er der ikke noget der slår en lækker kartoffelsalat. I denne opskrift er sommerens grønt i centrum. De skønne kartofler er blandet med sæsonens friske ærter, spidskål og sprøde radiser, der bliver vendt med en lækker sennepsdressing. Det er grøntsagerne der er centrale, mens kyllingen er med til at give lidt ekstra smag og mæthed. Samtidig bliver salaten også toppet med sprødt fuldkornsknas, der giver salat lidt ekstra crunch. Er det ikke sommersæson, så brug de grøntsager du ellers har i køleskabet, der kan udgøre en lækker salat.

Opskriften på kartoffelsalat er fuldkornsmærket og lever op til kravene om Nøglehulsmærkningen.

Se opskrift
kartoffelsalat

Køkkentid
1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

4 personer

Kartoffelsalat
500 g kartofler
2 æg
2 bundter forårsløg (ca. 200 g)
10 radiser uden top
1/2 spidskål
250 g ærter

Kylling
320 g kyllingebryst
1 spsk rapsolie
1/2 tsk flagesalt
peber

Dressing
4 dl yoghurt natural 1,5%
1 1/2 spsk dijonsennep
1 1/2 spsk flydende honning
1 tsk flagesalt
peber

Fuldkornsknas
100 g Valsemøllen Knækkede Hvedekerner
1 1/2 spsk rapsolie
1 stort bundt persille, ca. 100 g
Reven skal af 1 ubehandlet citron
1/2 tsk flagesalt

Sådan gør du

Som det første

  1. Kog hvedekernerne til fuldkornsknas efter anvisning på pakken.
  2. Skur kartoflerne og kog dem i ca. 12 min. afhængig af størrelsen. Sluk for kogevandet og lad kartoflerne stå i ca. 5 min. Afkøl kartoflerne.
  3. Kog æggene og afkøl dem.

Kylling

  1. Skær kyllingebrystfileterne i strimler. Varm olien på en slip-let-pande og steg kyllingen i ca. 6 min. til den er mør. Krydr med salt og peber.

Kartoffelsalat

  1. Skær kartoflerne i skiver. Rens forårsløg og skær i skiver. Skær radiser i tynde skiver. Fjern stokken fra spidskålen og snit kålen fint.
  2. Rør ingredienserne til dressingen sammen.
  3. Vend de kogte kartofler med spidskål, radiser og ærter og dernæst med dressingen.
  4. Pil æggene og skær i kvarte.

Fuldkornsknas

  1. Varm olien på en slip-let-pande og rist de drænede, kogte hvedekerner til de er let gyldne.
  2. Skyl og hak persillen og vend med ristede kerner, reven citronskal og salt.

Samling af salaten

  1. Anret kartoffelsalat med æg og kylling og drys med fuldkornsknas og forårsløg.

Klimavenlige opskrifter fra Fuldkornspartnerskabet

Vi har udviklet en række opskrifter, der er gjort klimavenlige, ved at de indeholder mange grøntsager og kornprodukter, som har et lavt CO2-aftryk i forhold til kød, særligt oksekød. Alle fødevarer er desuden udvalgt efter at have et for fødevarekategorien lavt CO2-aftryk, som Concito har udregnet i rapporten ”Klimavenlige madvaner”.

Alle opskrifterne er fuldkornslogomærkede og lever op til kravene i Nøglehulsmærkningen. Opskrifterne er fulde af grøntsager og fuldkorn samt baseret på planterigets fedtstoffer. Vi har reduceret mængden af kød (80-100 g pr. person) og erstattet med kylling, fisk eller gjort opskriften helt vegetarisk.

Vi har tilstræbt at begrænse madspild, ved at angive passende portioner (til fire voksne). Overordnet set anbefaler vi, at du ikke laver mere mad end du skal bruge. Har du evt. rester, så brug dem gerne dagen efter.

Opskrifterne er udviklet til sensommeren/efteråret med fokus på frugt og grønt i sæson, idet frilandsgrøntsager og lokalt producerede grøntsager og frugter generelt er bedst for klimaet. Ønsker du at lave opskrifterne uden for sæson, kan du med fordel udskifte de friske grøntsager med danske grøntsager fra frost eller grøntsager, som er produceret i et land tæt på.

Opskrifterne er udviklet sammen med Fuldkornspartnerskabets samarbejdspartnere.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.