Kartoffelsalat med fuldkornsknas og kylling

Når sommeren melder sig, er der ikke noget der slår en lækker kartoffelsalat. I denne opskrift er sommerens grønt i centrum. De skønne kartofler er blandet med sæsonens friske ærter, spidskål og sprøde radiser, der bliver vendt med en lækker sennepsdressing. Det er grøntsagerne der er centrale, mens kyllingen er med til at give lidt ekstra smag og mæthed. Samtidig bliver salaten også toppet med sprødt fuldkornsknas, der giver salat lidt ekstra crunch. Er det ikke sommersæson, så brug de grøntsager du ellers har i køleskabet, der kan udgøre en lækker salat.

Opskriften på kartoffelsalat er fuldkornsmærket og lever op til kravene om Nøglehulsmærkningen.

Se opskrift
kartoffelsalat

Køkkentid
1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

4 personer

Kartoffelsalat
500 g kartofler
2 æg
2 bundter forårsløg (ca. 200 g)
10 radiser uden top
1/2 spidskål
250 g ærter

Kylling
320 g kyllingebryst
1 spsk rapsolie
1/2 tsk flagesalt
peber

Dressing
4 dl yoghurt natural 1,5%
1 1/2 spsk dijonsennep
1 1/2 spsk flydende honning
1 tsk flagesalt
peber

Fuldkornsknas
100 g Valsemøllen Knækkede Hvedekerner
1 1/2 spsk rapsolie
1 stort bundt persille, ca. 100 g
Reven skal af 1 ubehandlet citron
1/2 tsk flagesalt

Sådan gør du

Som det første

  1. Kog hvedekernerne til fuldkornsknas efter anvisning på pakken.
  2. Skur kartoflerne og kog dem i ca. 12 min. afhængig af størrelsen. Sluk for kogevandet og lad kartoflerne stå i ca. 5 min. Afkøl kartoflerne.
  3. Kog æggene og afkøl dem.

Kylling

  1. Skær kyllingebrystfileterne i strimler. Varm olien på en slip-let-pande og steg kyllingen i ca. 6 min. til den er mør. Krydr med salt og peber.

Kartoffelsalat

  1. Skær kartoflerne i skiver. Rens forårsløg og skær i skiver. Skær radiser i tynde skiver. Fjern stokken fra spidskålen og snit kålen fint.
  2. Rør ingredienserne til dressingen sammen.
  3. Vend de kogte kartofler med spidskål, radiser og ærter og dernæst med dressingen.
  4. Pil æggene og skær i kvarte.

Fuldkornsknas

  1. Varm olien på en slip-let-pande og rist de drænede, kogte hvedekerner til de er let gyldne.
  2. Skyl og hak persillen og vend med ristede kerner, reven citronskal og salt.

Samling af salaten

  1. Anret kartoffelsalat med æg og kylling og drys med fuldkornsknas og forårsløg.

Klimavenlige opskrifter fra Fuldkornspartnerskabet

Vi har udviklet en række opskrifter, der er gjort klimavenlige, ved at de indeholder mange grøntsager og kornprodukter, som har et lavt CO2-aftryk i forhold til kød, særligt oksekød. Alle fødevarer er desuden udvalgt efter at have et for fødevarekategorien lavt CO2-aftryk, som Concito har udregnet i rapporten ”Klimavenlige madvaner”.

Alle opskrifterne er fuldkornslogomærkede og lever op til kravene i Nøglehulsmærkningen. Opskrifterne er fulde af grøntsager og fuldkorn samt baseret på planterigets fedtstoffer. Vi har reduceret mængden af kød (80-100 g pr. person) og erstattet med kylling, fisk eller gjort opskriften helt vegetarisk.

Vi har tilstræbt at begrænse madspild, ved at angive passende portioner (til fire voksne). Overordnet set anbefaler vi, at du ikke laver mere mad end du skal bruge. Har du evt. rester, så brug dem gerne dagen efter.

Opskrifterne er udviklet til sensommeren/efteråret med fokus på frugt og grønt i sæson, idet frilandsgrøntsager og lokalt producerede grøntsager og frugter generelt er bedst for klimaet. Ønsker du at lave opskrifterne uden for sæson, kan du med fordel udskifte de friske grøntsager med danske grøntsager fra frost eller grøntsager, som er produceret i et land tæt på.

Opskrifterne er udviklet sammen med Fuldkornspartnerskabets samarbejdspartnere.