Havre-quinoagrød med havtornkompot og søde bananer

Vil du give dig selv og dine kære en god start på dagen? Så skulle du lave en lækker og mættende havre-quinoagrød med havtornkompot og karamelliserede bananer.

Nogle gange kræver en havregrød, at den bliver kælet lidt for. Det kunne sagtens være ved denne havre-quinoagrød med hjemmelavet havtornkompot og karamelliserede bananer.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 2 personer

Havre-quinoagrød
3 dl. havregryn
1 dl. Valsemøllen Økologisk Quinoa
2 dl. vand
2 dl. mælk
½ tsk. salt
2 tsk. sukker

Havtornkompot
200 g havtorn
1,5 dl rørsukker
½ vaniljestang
Saft fra ½ citron
1 tsk. maizena

Karamelliseret bananer
1 banan
2 spsk. ahornsirup
2 tsk. kokosolie

Andet
1 lille håndfuld hasselnødder

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Havtornkompot

  1. Kom havtorn, rørsukker og citronsaft i en lille gryde og kog det op.
  2. Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom både korn og vaniljestang i kompotten.
  3. Tag 2 spsk. kompot op i en lille skål, når bærerne er ved at være udkogt.
  4. Bland det med 1 tsk. maizena. Rør rundt og hæld det derefter ned i gryden til resten af kompotten. Rør et par gange og sluk for varmen.

Havre-quinoagrød

  1. Kom quinoa, vand og salt i en gryde.
  2. Lad det koge for lavt blus i ca. 10 minutter og kom så resten af ingredienserne til grøden i gryden.
  3. Lad det koge for lavt blus indtil grøden har fået den ønskede konsistens.

Karamelliserede bananer

  1. Halvér bananen – først på tværs og på langs.
  2. Hæld sirup og olie på en middelvarm pande og læg bananerne med den våde side nedad på panden.
  3. Vend efter 2-3 minutter, når bananerne har fået farve. Giv den anden side af bananen 2 minutter.

Servering

  1. Hak hasselnødderne.
  2. Fordel grøden i 2 skåle og server med lidt havtornkompot, et par karamelliserede bananstykker, og et drys hasselnødder ovenpå.

Udviklet i samarbejde med Asta Just – der har en særlig kærlighed til plantebaseret mad.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.