Havre-quinoagrød med havtornkompot og søde bananer

Vil du give dig selv og dine kære en god start på dagen? Så skulle du lave en lækker og mættende havre-quinoagrød med havtornkompot og karamelliserede bananer.

Nogle gange kræver en havregrød, at den bliver kælet lidt for. Det kunne sagtens være ved denne havre-quinoagrød med hjemmelavet havtornkompot og karamelliserede bananer.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 2 personer

Havre-quinoagrød
3 dl. havregryn
1 dl. Valsemøllen Økologisk Quinoa
2 dl. vand
2 dl. mælk
½ tsk. salt
2 tsk. sukker

Havtornkompot
200 g havtorn
1,5 dl rørsukker
½ vaniljestang
Saft fra ½ citron
1 tsk. maizena

Karamelliseret bananer
1 banan
2 spsk. ahornsirup
2 tsk. kokosolie

Andet
1 lille håndfuld hasselnødder

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Havtornkompot

  1. Kom havtorn, rørsukker og citronsaft i en lille gryde og kog det op.
  2. Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom både korn og vaniljestang i kompotten.
  3. Tag 2 spsk. kompot op i en lille skål, når bærerne er ved at være udkogt.
  4. Bland det med 1 tsk. maizena. Rør rundt og hæld det derefter ned i gryden til resten af kompotten. Rør et par gange og sluk for varmen.

Havre-quinoagrød

  1. Kom quinoa, vand og salt i en gryde.
  2. Lad det koge for lavt blus i ca. 10 minutter og kom så resten af ingredienserne til grøden i gryden.
  3. Lad det koge for lavt blus indtil grøden har fået den ønskede konsistens.

Karamelliserede bananer

  1. Halvér bananen – først på tværs og på langs.
  2. Hæld sirup og olie på en middelvarm pande og læg bananerne med den våde side nedad på panden.
  3. Vend efter 2-3 minutter, når bananerne har fået farve. Giv den anden side af bananen 2 minutter.

Servering

  1. Hak hasselnødderne.
  2. Fordel grøden i 2 skåle og server med lidt havtornkompot, et par karamelliserede bananstykker, og et drys hasselnødder ovenpå.

Udviklet i samarbejde med Asta Just – der har en særlig kærlighed til plantebaseret mad.