Havre-quinoagrød med havtornkompot og søde bananer

Vil du give dig selv og dine kære en god start på dagen? Så skulle du lave en lækker og mættende havre-quinoagrød med havtornkompot og karamelliserede bananer.

Nogle gange kræver en havregrød, at den bliver kælet lidt for. Det kunne sagtens være ved denne havre-quinoagrød med sød topping, der er med til at give dig en god start på dagen. Selvom det tager lidt længere tid end den klassiske havregrød, kan vi love dig, at det er det hele værd!

Se opskrift
havre-quinoagrød

Køkkentid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 personer

Havre-quinoagrød
3 dl Valsemøllen Havregryn
1 dl Valsemøllen Økologisk Quinoa
2 dl vand
2 dl mælk
½ tsk. salt
2 tsk. sukker

Havtornkompot
200 g havtorn
1,5 dl rørsukker
½ vaniljestang
Saft fra ½ citron
1 tsk. maizena

Karamelliseret bananer
1 banan
2 spsk. ahornsirup
2 tsk. kokosolie

Andet
1 lille håndfuld hasselnødder

Sådan gør du

Havtornkompot

  1. Kom havtorn, rørsukker og citronsaft i en lille gryde og kog det op.
  2. Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom både korn og vaniljestang i kompotten.
  3. Tag 2 spsk. kompot op i en lille skål, når bærerne er ved at være udkogt.
  4. Bland det med 1 tsk. maizena. Rør rundt og hæld det derefter ned i gryden til resten af kompotten. Rør et par gange og sluk for varmen.

Havre-quinoagrød

  1. Kom quinoa, vand og salt i en gryde.
  2. Lad det koge for lavt blus i ca. 10 minutter og kom så resten af ingredienserne til grøden i gryden.
  3. Lad det koge for lavt blus indtil grøden har fået den ønskede konsistens.

Karamelliserede bananer

  1. Halvér bananen – først på tværs og på langs.
  2. Hæld sirup og olie på en middelvarm pande og læg bananerne med den våde side nedad på panden.
  3. Vend efter 2-3 minutter, når bananerne har fået farve. Giv den anden side af bananen 2 minutter.

Servering

  1. Hak hasselnødderne.
  2. Fordel grøden i 2 skåle og server med lidt havtornkompot, et par karamelliserede bananstykker, og et drys hasselnødder ovenpå.
+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.