Havre-quinoagrød med havtornkompot og søde bananer

Vil du give dig selv og dine kære en god start på dagen? Så skulle du lave en lækker og mættende havre-quinoagrød med havtornkompot og karamelliserede bananer.

Nogle gange kræver en havregrød, at den bliver kælet lidt for. Det kunne sagtens være ved denne havre-quinoagrød med sød topping, der er med til at give dig en god start på dagen. Selvom det tager lidt længere tid end den klassiske havregrød, kan vi love dig, at det er det hele værd!

Se opskrift
havre-quinoagrød

Køkkentid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 personer

Havre-quinoagrød
3 dl Valsemøllen Havregryn
1 dl Valsemøllen Økologisk Quinoa
2 dl vand
2 dl mælk
½ tsk. salt
2 tsk. sukker

Havtornkompot
200 g havtorn
1,5 dl rørsukker
½ vaniljestang
Saft fra ½ citron
1 tsk. maizena

Karamelliseret bananer
1 banan
2 spsk. ahornsirup
2 tsk. kokosolie

Andet
1 lille håndfuld hasselnødder

Sådan gør du

Havtornkompot

  1. Kom havtorn, rørsukker og citronsaft i en lille gryde og kog det op.
  2. Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom både korn og vaniljestang i kompotten.
  3. Tag 2 spsk. kompot op i en lille skål, når bærerne er ved at være udkogt.
  4. Bland det med 1 tsk. maizena. Rør rundt og hæld det derefter ned i gryden til resten af kompotten. Rør et par gange og sluk for varmen.

Havre-quinoagrød

  1. Kom quinoa, vand og salt i en gryde.
  2. Lad det koge for lavt blus i ca. 10 minutter og kom så resten af ingredienserne til grøden i gryden.
  3. Lad det koge for lavt blus indtil grøden har fået den ønskede konsistens.

Karamelliserede bananer

  1. Halvér bananen – først på tværs og på langs.
  2. Hæld sirup og olie på en middelvarm pande og læg bananerne med den våde side nedad på panden.
  3. Vend efter 2-3 minutter, når bananerne har fået farve. Giv den anden side af bananen 2 minutter.

Servering

  1. Hak hasselnødderne.
  2. Fordel grøden i 2 skåle og server med lidt havtornkompot, et par karamelliserede bananstykker, og et drys hasselnødder ovenpå.
+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.