Grovbrød med stenformalet hvedemel

Dette grovbrød et det perfekte eksempel på, hvordan hjemmebag kan sagtens både være groft og godt. Fuldkorn og kerner er med til at give en god mæthed.  Det smagfulde grovbrød er nemlig bagt på Valsemøllen Stenformalet ØKO Hvedemel, havregryn og solsikkekerner. Ikke nok med, at brødet er groft, så er det også nemt at bage. Bag det, når du vil forkæle gæster og familie. Grovbrødet smager nemlig skønt med pålæg, på ostebordet eller som tilbehør til aftensmaden.

Se opskrift
grovbrød

Køkkentid
20 minutter

Ventetid
1 t 20 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftSådan gør du

  1. Opløs gær i vand sammen med salt og honning.
  2. Tilsæt solsikkekerner og havregryn og rør godt rundt.
  3. Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem.
  4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60 minutter.
  5. Form dejen til et brød og drys med en smule mel.
  6. Skær evt. riller i brødet.
  7. Placer brødet på en bageplade beklædt med bagepapir og bad det i en forvarmet ovn ved 250°C (250°C varmluft) i ca. 5 minutter og derefter ved 220°C (200°C varmluft) i ca. 15 minutter.

Et godt tip: Måske er du vant til at bage brød, måske er det første gang, at du prøver brødbagningens kunst, eller også har det ikke været en succes. I hvert fald er der to vigtige elementer, når du skal bage brød: æltningen og hævningen af dejen. Vi har lavet guides til dig i vores Bageskole, hvor du kan lære, hvad der er vigtigt, når du skal bage et godt brød. Du finder vores guides til æltning og hævning her!

 

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.