Grovbrød med stenformalet hvedemel

Hjemmebag kan sagtens både være groft og godt, og dette smagfulde grovbrød er ingen undtagelse.

Smagfuld grovbrød bagt på Valsemøllen Stenformalet ØKØ Hvedemel, havregryn og solsikkekerner. Et perfekt brød til en kop kaffe eller som brød til aftensmaden.

Se opskrift

Køkkentid
20 minutter

Ventetid
1 t 20 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 1 brød

25 g gær
3 dl vand
1,5 tsk. salt
1 spsk. honning
50 g Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner
50 g havregryn
375 g Valsemøllen ØKO Stenformalet hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær i vand sammen med salt og honning.
  2. Tilsæt solsikkekerner og havregryn og rør godt rundt.
  3. Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem.
  4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60 minutter.
  5. Form dejen til et brød og drys med en smule mel.
  6. Skær evt. riller i brødet.
  7. Placer brødet på en bageplade beklædt med bagepapir og bad det i en forvarmet ovn ved 250°C (250°C varmluft) i ca. 5 minutter og derefter ved 220°C (200°C varmluft) i ca. 15 minutter.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Vestergaard