Grovbrød med stenformalet hvedemel

Dette grovbrød et det perfekte eksempel på, hvordan hjemmebag kan sagtens både være groft og godt. Fuldkorn og kerner er med til at give en god mæthed.  Det smagfulde grovbrød er nemlig bagt på Valsemøllen Stenformalet ØKO Hvedemel, havregryn og solsikkekerner. Ikke nok med, at brødet er groft, så er det også nemt at bage. Bag det, når du vil forkæle gæster og familie. Grovbrødet smager nemlig skønt med pålæg, på ostebordet eller som tilbehør til aftensmaden.

Se opskrift
grovbrød

Køkkentid
20 minutter

Ventetid
1 t 20 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Sådan gør du

  1. Opløs gær i vand sammen med salt og honning.
  2. Tilsæt solsikkekerner og havregryn og rør godt rundt.
  3. Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem.
  4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60 minutter.
  5. Form dejen til et brød og drys med en smule mel.
  6. Skær evt. riller i brødet.
  7. Placer brødet på en bageplade beklædt med bagepapir og bad det i en forvarmet ovn ved 250°C (250°C varmluft) i ca. 5 minutter og derefter ved 220°C (200°C varmluft) i ca. 15 minutter.

Et godt tip: Måske er du vant til at bage brød, måske er det første gang, at du prøver brødbagningens kunst, eller også har det ikke været en succes. I hvert fald er der to vigtige elementer, når du skal bage brød: æltningen og hævningen af dejen. Vi har lavet guides til dig i vores Bageskole, hvor du kan lære, hvad der er vigtigt, når du skal bage et godt brød. Du finder vores guides til æltning og hævning her!