Grovbrød med stenformalet hvedemel

Dette grovbrød et det perfekte eksempel på, hvordan hjemmebag kan sagtens både være groft og godt. Fuldkorn og kerner er med til at give en god mæthed.  Det smagfulde grovbrød er nemlig bagt på Valsemøllen Stenformalet ØKO Hvedemel, havregryn og solsikkekerner. Ikke nok med, at brødet er groft, så er det også nemt at bage. Bag det, når du vil forkæle gæster og familie. Grovbrødet smager nemlig skønt med pålæg, på ostebordet eller som tilbehør til aftensmaden.

Se opskrift
grovbrød

Køkkentid
20 minutter

Ventetid
1 t 20 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftSådan gør du

  1. Opløs gær i vand sammen med salt og honning.
  2. Tilsæt solsikkekerner og havregryn og rør godt rundt.
  3. Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem.
  4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60 minutter.
  5. Form dejen til et brød og drys med en smule mel.
  6. Skær evt. riller i brødet.
  7. Placer brødet på en bageplade beklædt med bagepapir og bad det i en forvarmet ovn ved 250°C (250°C varmluft) i ca. 5 minutter og derefter ved 220°C (200°C varmluft) i ca. 15 minutter.

Et godt tip: Måske er du vant til at bage brød, måske er det første gang, at du prøver brødbagningens kunst, eller også har det ikke været en succes. I hvert fald er der to vigtige elementer, når du skal bage brød: æltningen og hævningen af dejen. Vi har lavet guides til dig i vores Bageskole, hvor du kan lære, hvad der er vigtigt, når du skal bage et godt brød. Du finder vores guides til æltning og hævning her!

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.