Groft majsbrød

Bag et groft majsbrød med Dansk HvidHvede® fuldkornsmel, der giver et let og luftigt brød med fuldkorn og fibre.

Hvis du gerne vil prøve at bage et anderledes franskbrød, kan du bage et groft majsbrød. Brødet er fuldt med fuldkorn, majs og gurkemeje, der giver et flot gult brød. Brødet bliver luftigt og let, så det passer perfekt til den lille sult om eftermiddagen eller på mordenbordet.

Se opskrift

Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

2 stk.

700 g Valsemøllen HvidHvede® mel
300 g Valsemøllen Durumhvedemel
6 dl vand
50 g gær
2 spsk. olie
3 tsk. salt
2 tsk. honning
300 g majs fra dåse
1 tsk. gurkemeje (kan undlades hvis du ikke ønsker at brødet får en gul farve)

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i den tempererede vand (ca. 25°C).
  2. Tilsæt alle ingredienser, men tilbagehold 10% af HvidHvede® melet. Ælt dejen i minimum 5 minutter, og tilsæt yderligere HvidHvede® efter behov. Dejen skal klæbe en smule til hænder og bord, når den er færdig.
  3. Tildæk dejen og lad den hæve i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
  4. Slå herefter luften ud af dejen og form 2 brød.
  5. Lad brødene efterhæve tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  6. Rids brødene og pensl dem med mælk eller vand. Toppen på brødet kan med fordel vendes i hvedemel eller majsmel for at få en flot visuel effekt.
  7. Bag dine majsbrød i en forvarmet ovn i ca. 30 minutter ved 220°C (varmeluft = 200°C).
+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.