Sprængt kalvebryst m. kartofler, peberrod og Gule Ærter

Denne enkle og smagfulde ret samler mørt oksebryst, kartofler og ærtesuppe i en cremet frikassé. Indkogt fond, peberrod og friske urter giver dybde og karakter, mens rugbrød og sennep fuldender måltidet.

Sprængt kalvebryst m. Gule Ærter

Køkkentid
20 min.

Ventetid
45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

4 personer
  • 1 kilo saltet kalve eller oksebryst
  • 50 gram friskrevet peberrod
  • 500 gram små kartofler
  • 1 liter klassisk gule ærter tilberedt med enten Møllerens® Gule Ærter eller Møllerens® Gule Flækærter (kan med fordel være fra dagen før)
  • 1 bundt purløg
  • 1 bundt persille
  • 200 gram koldt smør
  • Godt rugbrød, gerne hjemmebagt

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Kog oksebrystet mørt i vand, så det netop dækker kødet.
  2. Når kødet er helt mørt, skæres det i mindre stykker. Imens indkoges kogelagen til ca. 2 dl.
  3. Kog kartoflerne møre i den indkogte kogelage.
  4. Vend ærtesuppen med kød og kartofler og smag til med den indkogte lage samt salt og peber. Drys med masser af hakket persille, purløg og friskrevet peberrod.
  5. Retten serveres som frikassé med godt rugbrød og koldt smør til.

Tip: Server gerne gammeldags grov sennep til. Du kan også bruge andet end brystkød som f.eks. skank eller kæber.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Rasmus Kjær, som er kok og driver cateringfirmaet Rasmuskjaer.dk

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Vinderen trækkes 30. juni 2025 og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.