Sådan gør du
- Skræl jordskokkerne, og skær dem i mindre stykker. Gem 1⁄3 af de udskårne jordskokker i koldt vand.
- Kog jordskokkerne møre i hønsebouillon. Tilsæt ærtesuppen, og kog det hele godt igennem. Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt og peber.
- Steg i 100 gram smør de resterende jordskokker i små tern, til de netop er møre.
- Skær brødstykkerne i tern, og steg dem gyldne i det resterende smør. Afdryp på fedtsugende papir (eksempelvis køkkenrulle).
- Anret suppen i varme kopper eller suppetallerkener. Fordel brød og brunede jordskokker i hver portion.
Tip: Suppen kan også tilberedes med andre grøntsager end jordskokker som f.eks. blomkål, hvidkål eller gulerødder.
Opskriften er udviklet i samarbejde med Rasmus Kjær, som er kok og driver cateringfirmaet Rasmuskjaer.dk