Sådan gør du
- Kødet sættes over i koldt vand eller tynd bouillon og koges op under afskumning. Herefter tilsættes rensede men hele grøntsager og suppevisk.
- Lad grøntsagerne simre, til de netop er møre. Tag dem herefter op, og skær dem i passende stykker.
- Kog kødet mørt imens og tag det ligeledes op og skær i stykker.
- Kom de gule ærter direkte i suppen, og kog suppen, til den er mør og lind i konsistensen (anvender du Møllerens Gule Ærter er kogetiden ca. 5-10 min, med Møllerens Gule Flækærter er kogetiden ca. 45 min). Herefter tilsættes grøntsagerne igen, og der smages til med salt og peber.
- Det hele serveres med kødet ved siden af og med groft rugbrød og evt. sennep til.
Tip: Du kan også servere kartofler, medisterpølse eller kødboller i suppen. Opskriften på klassiske gule ærter varierer fra egn til egn.