Studenterkage med bær

Bag kagen til årets studenterfester - og bliv guidet godt igennem hele processen af dygtige Ditte Julie. Lær at bage den smukkeste kage med glaze, bær og chokoladebånd.

Bag den flotte studenterkage med bær, og bliv guidet godt igennem hele processen med video fra start til slut. Lær hvordan du bager den smukkeste studenterkage med bær og glaze i enten blå eller rød. Du bliver taget med i hele processen fra start til slut af Ditte Julie, som guider dig i, hvordan du laver den smukkeste studenterkage.

Den lidt utraditionelle studenterkage med bær, består af mange dele, men det giver også et smukt resultat i sidste ende. Kagen kan selvfølgelig også serveres til andre anledninger. Hvis du vil bage noget andet end den klassiske jordbærtærte eller den moderne studenterhuekage, kan vi anbefale dig at give dig i kast med Ditte Julies studenterkage. Rigtig god bagelyst!

Se opskrift
Studenterkage med bær
Studenterkage med bær

Køkkentid
1,5 time

Ventetid
6,5 timer

LIVE


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Studenterkage med bær: 4 ud af 5 baseret på 8 anmeldelser

Opskrift

8-10 personer

Bærmousse
2 blade husblas
200 g røde (jordbær, ribs, rabarber eller hindbær) eller blå (brombær, blåbær og solbær) bær
1 tsk. vaniljepasta
2 spsk. lyst rørsukker
1 økologisk citron, skallen og saften heraf
2 dl piskefløde

Mørdej
60 g flormelis
150 g Valsemøllen Kage Hvedemel
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

Kransekage mazarin
100 g ren rå marcipan
70 g flormelis
70 g smør, blødt
1 æg, str. M/L
30 g mandler

Bærmarmelade
200 g røde (jordbær, ribs, rabarber og hindbær) eller blå (brombær, blåbær og solbær) bær
100 g syltesukker

Glaze
3 blade husblas
75 g glukosesirup
1 tsk. vaniljepasta
75 g hvidt sukker
45 g vand
50 g kondenseret mælk
75 g god hvid chokolade
Rød eller blå pastafarve/pulverfarve

Chokoladebånd
100 g god hvid chokolade
Rød eller blå pulverfarve

Marcipanbånd (alternativ til chokoladebånd ved varmt vejr)
100 g marcipan
50 g flormelis
10 g glukosesirup
Rød eller blå pulverfarve

Pynt
Røde eller blå friske bær
Spiselige blomster

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Bærmousse

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter.
  2. Kom bær, sukker, vanilje og citronskal og -saft i en gryde og kog det op under låg ved middelvarme. Lad det simre i ca. 10 minutter og sigt det gennem en sigte, så du kun har saften tilbage.
  3. Rør den udblødte husblas ud i saften. Lad det svale.
  4. Pisk fløde til en letpisket skum og vend det forsigtigt sammen med saften over et par gange.
  5. Kom moussen op i en rund indsatsform fra By Ditte Julie (18,5 cm i diameter). Kom moussen på frys i minimum 4-5 timer, men også gerne natten over.

Mørdej

  1. Kom flormelis og mel op i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne.
  2. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte, så snart dejen er glat og hænger sammen.
  3. Læg dejen i en pose og kom den på køl i minimum 30 minutter.

Kransekagemazarin

  1. Ælt marcipan, flormelis og smør sammen og tilsæt æg.
  2. Hak mandler fint og vend dem i massen.
  3. Rul mørdejen ud på et bord let drysset med mel i 2 mm tykkelse. Kom mørdejen op i en tærtering (19 cm i diameter).
  4. Kom kransekage mazarinen op i den ubagte tærte. Glat overfladen og bag tærten ved 190°C varmluft i ca. 20 minutter.
  5. Lad den køle af i formen og befri den herefter.

Bærmarmelade

  1. Kom det hele op i en gryde og bring det i kog under låg. Tag derefter låget af og lad det simre ved middelvarme til marmeladen tykner.
  2. Blend herefter marmeladen så den bliver fin.
  3. Kom den i et skoldet glas og stil på køl, indtil den skal bruges.

Glaze

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 minutter.
  2. Giv glukosesirup, vanilje, sukker og vand et lille opkog indtil sukkeret er opløst. Tilsæt kondenseret mælk og tag det af varmen. Tilsæt husblas og rør det forsigtigt i massen.
  3. Hak chokoladen, læg den op i en høj kande og hæld den varme væske op til chokoladen dækkes. Blend det sammen med en stavblender. Det er vigtigt, at stavblenderen kommes skråt ned i kanden, så der ikke skabes lufthuller, ligesom stavblenderen ikke må fjernes fra bunden, mens der blendes. Uden at fjerne stavblenderen, tilsættes rød eller blå farve og blend da igen.
  4. Lad glazen køle ned til ca. 35-37 grader.

Pyntning af studenterkage

  1. Befri moussen fra indsatsformen og placér den på en rist med noget under, som tager overskydende glaze.
  2. Hæld glazen over moussen. Placér tærten på et serveringsfad og placér moussen på tærten.
  3. Lav et chokoladebånd eller et marcipanbånd, der kan pynte rundt om kagen.

Chokoladebånd

  1. Temperér chokoladen og farv den med rød eller blå farve. Smør den ud i et tyndt lag på et stykke kageplast med en kagespartel. Kageplasten skal svare til kagens omkreds plus 1 cm. Derudover skal højden på kageplasten svare til kagens højde (ca. 2,5 cm). Hvis du tegner på dit kageplast for at måle op, er det vigtigt, at du tegner på den modsatte side af, hvor du kommer chokolade på.
  2. Når du har smurt chokoladen tyndt ud, fjernes kageplast og chokolade forsigtigt fra det overskydende chokolade, så du kan lave en fin og glat kant på dit chokoladebånd. Lad chokoladen sætte sig en smule og placér båndet langs tærtens kant. Lad chokoladen sætte sig yderligere inden du fjerner kageplasten.
  3. Fjern forsigtigt kageplasten fra chokoladebåndet og pynt kanten med friske bær og blomster.

Marcipanbånd (alternativ til chokoladebånd ved varmt vejr)

  1. Hvis vejret er rigtig sommervejr med varme temperaturer kan det være næsten umuligt at temperere chokoladebånd – i stedet anbefaler vi at lave et marcipanbånd til kagen.
  2. Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup godt sammen og indfarv det med den farve, du ønsker. Pak det ind i husholdningsfilm og læg det på køl ca. en halv time – eller til du skal bruge det.
  3. Udrul herefter marcipanbåndet i ønsket længde og højde.

Et godt tip: Bager du din studenterkage med bær til en rød studenterfest, laver du den røde bærmousse, rød glaze og rødt chokoladebånd, men er din studenterfest blå, laver du den blå bærmousse, blå glaze og blåt chokoladebånd.

Bagekit til opskriften kan købes på bagetid.dk

(Gen)se live-bagningen med Ditte Julie her

Sådan laver du chokoladebåndet

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.