Speltbrød med gulerødder

Se opskrift

Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

2 stk.
 • 600 g Valsemøllen Speltmel – Fuldkorn
 • 400 g Valsemøllen Hvedemel
 • 8 dl yoghurt naturel (0,1% fedt) – tempereret
 • 50 g gær
 • 1 spsk. olie
 • 4 tsk. salt
 • 3 tsk. mørk sirup
 • 200 g groftrevne gulerødder

SÅDAN GØR DU

 1. Gæren opløses i den tempererede yoghurt (ca. 25°C).
 2. Alle ingredienser tilsættes, dog tilbageholdes 10% af Valsemøllen speltmelet. Dejen æltes (mindst 5 min.), og yderligere speltmel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
 3. Dejen hæves tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
 4. Herefter slås luften ud af dejen og 2 runde brød formes.
 5. Brødene efterhæver tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
 6. Brødene ridses og pensles med mælk eller vand. Drys evt. durummel på toppen af brødet.
 7. Bages i en forvarmet ovn i ca. 30 min. ved 220°C (varmeluft = 200°C).
+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.