Speltbrød med gulerødder

Speltbrød med gulerødder er en kulinarisk lækkerbisken, der kombinerer den nøddeagtige smag og tekstur af speltmel med den søde og saftige smag af friske gulerødder. Det er ikke kun en fryd for smagsløgene, men også en sund og nærende tilføjelse til ethvert måltid. Uanset om det er til en formel begivenhed eller en hyggelig aften derhjemme, er osteknækbrød altid en vinder. Med sin uimodståelige smag og knasende konsistens er det en lækker godbid, der aldrig skuffer.

Find mange flere opskrifter på knækbrød her. 

Se opskrift

Køkkentid
20

Ventetid
1 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 stk.

600 g Valsemøllen Speltmel Fuldkorn
400 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
8 dl yoghurt naturel (0,1% fedt) – tempereret
50 g gær
1 spsk. olie
4 tsk. salt
3 tsk. mørk sirup
200 g groftrevne gulerødder

Sådan gør du

  1. Gæren opløses i den tempererede yoghurt (ca. 25°C).
  2. Alle ingredienser tilsættes, dog tilbageholdes 10% af Valsemøllen speltmelet. Dejen æltes (mindst 5 min.), og yderligere speltmel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Dejen hæves tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Herefter slås luften ud af dejen og 2 runde brød formes.
  5. Brødene efterhæver tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  6. Brødene ridses og pensles med mælk eller vand. Drys evt. durummel på toppen af brødet.
  7. Bages i en forvarmet ovn i ca. 30 min. ved 220°C (varmeluft = 200°C).
+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.