Saltkaramelkage – Bageblanding

Med Valsemøllen Saltkaramelkage får du en kage, som er lækker svampet og med en skøn saltkarameltopping til lige at give dét ekstra. Saltkaramelkagen er perfekt at servere for dine gæster i weekenden, og hvis du ikke kan vente  til weekenden, så er den heldigvis så nem at bage, at den også sagtens kan trylles frem i hverdag. Med kageblandingen følger både kage- og toppingblanding, som gør det nemt for dig at bage en god kage.

Med denne saltkaramelkage skal du ikke bruge mere end en times tid i køkkenet i alt for at kunne servere en god kage til vennerne eller familien. Du kan også sagtens tage børnene med i køkkenet.

Se opskrift
Saltkaramelkage

Køkkentid
30 min.

Ventetid
25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Saltkaramelkage – Bageblanding: 3 ud af 5 baseret på 109 anmeldelser

Opskrift

1 kage á ca. 8 stykker

Saltkaramelkage 
1 ps. Valsemøllen Saltkaramelkage (250 g)
½ dl lunket vand (30°C)
1 dl vegetabilsk olie
2 æg
1 springform, 24 cm i diameter

Karameltopping
1 ps. Valsemøllen Karameltopping (125 g)
2 dl fløde

 

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

  1. Hæld posen med kageblanding i en skål, og tilsæt vand, olie og æg.
  2. Rør kagemassen sammen med en ske i ca. 1-2 minutter til den er glat og blank.
  3. Smør springformen eller beklæd den med bagepapir. Hæld kagedejen op, og fordel dejen jævnt.
  4. Bag kagen ved 180°C (ved varmluft 160°C) i ca. 20-25 minutter.
  5. Lav karameltoppingen, mens kagen er i ovnen. Hæld posens indhold i en gryde sammen med fløde og kog op ved middel varme. Lad simre ved svag/middel varme i ca. 25 minutter eller til karamellen er tyknet og har en flot gylden farve. Rør jævnligt i massen og hold godt øje.
  6. Lad kagen og karameltoppingen køle af i ca. 25 minutter, hvorefter toppingen hældes/smøres over den afkølede kage.

Et godt tip: Hvis du ikke kunne få nok af vores saltkaramelkage, så prøv også vores saltkaramelmuffins, som du finder opskriften på her.