Salatbowle med hummus og falafler

Lav en farverig og mættende salatbowle med hjemmerørt hummus og falafler. Du kan variere det grønne alt efter, hvad du kan lide og har i køleskabet.

Vil du gerne have en kødfri dag, er denne salatbowle med hummus og falafler et godt bud. Retten er ikke bare smuk, den mætter også dejligt.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Hummus
1 ps. Valsemøllen Green Life Øko Hummus, original (100 g)
ca. 2 dl koldt vand
½ dl olie

Salat
4 pastinakker
2 spsk. olivenolie
1 tsk. chiliflager
havsalt
1½ dl Finax Økologisk Quinoa
1 håndfuld frisk mynte
½ spidskål
10 cherrytomater
4 gulerødder
12 falafler

Tahindressing
2 spsk. tahin (sesampasta)
1 spsk. olivenolie
Saft fra ½ citron
1-2 spsk. vand
Salt og peber

Fremgangsmåde

Hummus

  1. Kom hummusblandingen i en skål, og tilsæt koldt vand og olie.
  2. Rør blandingen godt sammen. Tilsæt evt. mere vand, til du opnår den ønskede konsistens.

Salat

  1. Skræl pastinakker, skær ud i små tern og vend dem med olivenolie, chiliflager og havsalt.
  2. Bred blandingen ud på en bageplade med bage­papir og bag dem i ovnen ved 225°C i ca. 20-25 minutter.
  3. Skyl quinoaen og kog den efter anvisningen på pakken. Kom den kogte quinoa i en skål.
  4. Hak mynten groft, snit spidskålen fint og halvér tomaterne.
  5. Hvis du har en spiralizer, så kør gulerødderne derpå til tynde nudler, eller skær dem ud i små tern.
  6. Pisk ingredienserne til dressingen sammen, og smag den til med citronsaft og salt.
  7. Anret alle elementerne i fire skåle.

Udvilket af Ditte Ingemann, bachelor i ernæring og sundhed, madskribent og kogebogsforfatter.