Salatbowle med hummus og falafler

Lav en farverig og mættende salatbowle med hjemmerørt hummus og falafler. Du kan variere det grønne alt efter, hvad du kan lide og har i køleskabet.

Vil du gerne have en kødfri dag, er denne salatbowle med hummus og falafler et godt bud. Retten er ikke bare smuk, den mætter også dejligt.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

4 personer

Hummus
1 ps. Valsemøllen Green Life Øko Hummus, original (100 g)
ca. 2 dl koldt vand
½ dl olie

Salat
4 pastinakker
2 spsk. olivenolie
1 tsk. chiliflager
havsalt
1½ dl Valsemøllen Økologisk Quinoa
1 håndfuld frisk mynte
½ spidskål
10 cherrytomater
4 gulerødder
12 falafler

Tahindressing
2 spsk. tahin (sesampasta)
1 spsk. olivenolie
Saft fra ½ citron
1-2 spsk. vand
Salt og peber

Fremgangsmåde

Hummus

  1. Kom hummusblandingen i en skål, og tilsæt koldt vand og olie.
  2. Rør blandingen godt sammen. Tilsæt evt. mere vand, til du opnår den ønskede konsistens.

Salat

  1. Skræl pastinakker, skær ud i små tern og vend dem med olivenolie, chiliflager og havsalt.
  2. Bred blandingen ud på en bageplade med bage­papir og bag dem i ovnen ved 225°C i ca. 20-25 minutter.
  3. Skyl quinoaen og kog den efter anvisningen på pakken. Kom den kogte quinoa i en skål.
  4. Hak mynten groft, snit spidskålen fint og halvér tomaterne.
  5. Hvis du har en spiralizer, så kør gulerødderne derpå til tynde nudler, eller skær dem ud i små tern.
  6. Pisk ingredienserne til dressingen sammen, og smag den til med citronsaft og salt.
  7. Anret alle elementerne i fire skåle.

Udvilket af Ditte Ingemann, bachelor i ernæring og sundhed, madskribent og kogebogsforfatter.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.