Salat med sprøde havreris

Salat med sprøde havreris, knasende grøntsager og en ingefær/limedressing er en nem og lækker ret til aftensmaden eller til frokost. Brug dine rester af Valsemøllen Havreris, og server denne lækre ret.

Valsemøllen Havreris er et velsmagende alternativ og med en kogetid på kun 10 minutter får du et mættende måltid, der både smager godt og er en kilde til protein og fyldt med fuldkorn og fibre. Se tilberedningsanvisningen her, og få inspiration til retter med havreris her.

Se opskrift

Køkkentid
15 min

Ventetid
30 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 portioner

2 dl kogte, kolde Valsemøllen Øko Havreris
1 spsk. soja
1 spsk. sesamolie
1 spsk. crispy chili
1 agurk
1/2 spidskål
4 forårsløg
1 rødløg
1/2 bdt. koriander

Dressing:
Saft fra 1 lime
10 g ingefær
1-2 tsk. ahornsirup
1 spsk. soja
1 spsk. fiskesauce

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
  2. Fordel de kolde, kogte havreris på en bageplade med bagepapir.
  3. Hæld soja, sesamolie og crispy chili over havrerisene, og vend det godt rundt – spred havrerisene ud i et tyndt lag.
  4. Bag havrerisene i cirka 25-30 minutter. Hold øje, og vend havrerisene undervejs – de skal blive helt sprøde i ovnen. Lad havrerisene køle en smule af.
  5. Skær agurken i tynde skiver, snit kålen fint, hak forårsløg, rødløg og koriander fint, og bland det hele sammen i en skål.
  6. Rør limesaft sammen med fintrevet ingefær, ahornsirup, soja og fiskesauce, og smag dressingen til.
  7. Vend dressingen godt rundt i salaten, og top til sidst med de sprøde havreris – server gerne salaten med det samme.

Et godt tip: Crispy chili olie, også kendt som chili crisp, er utrolig populær, især i Asien, men nu også i Danmark, hvor du finder det i asiatiske supermarkeder. Det kan bruges til rigtig mange ting, fx. ovenpå grøntsager, æg, kød eller fisk – det giver enormt meget smag. Kan du ikke skaffe crispy chili olie, så brug en anden chiliolie eller chilisauce til denne opskrift.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Vinderen trækkes 30. juni 2025 og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.