Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
- Fordel de kolde, kogte havreris på en bageplade med bagepapir.
- Hæld soja, sesamolie og crispy chili over havrerisene, og vend det godt rundt – spred havrerisene ud i et tyndt lag.
- Bag havrerisene i cirka 25-30 minutter. Hold øje, og vend havrerisene undervejs – de skal blive helt sprøde i ovnen. Lad havrerisene køle en smule af.
- Skær agurken i tynde skiver, snit kålen fint, hak forårsløg, rødløg og koriander fint, og bland det hele sammen i en skål.
- Rør limesaft sammen med fintrevet ingefær, ahornsirup, soja og fiskesauce, og smag dressingen til.
- Vend dressingen godt rundt i salaten, og top til sidst med de sprøde havreris – server gerne salaten med det samme.
Et godt tip: Crispy chili olie, også kendt som chili crisp, er utrolig populær, især i Asien, men nu også i Danmark, hvor du finder det i asiatiske supermarkeder. Det kan bruges til rigtig mange ting, fx. ovenpå grøntsager, æg, kød eller fisk – det giver enormt meget smag. Kan du ikke skaffe crispy chili olie, så brug en anden chiliolie eller chilisauce til denne opskrift.