Salat med perlebyg, majs, tomater og falafler

Lav en lækker salat med perlebyg, majs, tomater og falafler. Et dejligt vegetarisk måltid, hvor du også får masser af grønt ind i hverdagen, der mætter.

Hvis du troede, at en salat ikke kunne gå alene som aftensmad, må du tro om igen. Denne salat med perlebyg, majs tomater og falafler har masser af lækre smage, og kan du fylde den med lige det, som du kan lide. Vil du lave salaten til en vegansk ret, skal du blot bruge plantebaseret yoghurt, smør og mayonnaise.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 2-3 personer

1 hoved hjertesalat
150 g. perlebyg
8-10 små tomater
1 dåse majs
2 forårsløg
½ bundt dild
8-10 falafler

Dressing
1 dl. yoghurt
2 tsk. mayonnaise
2 tsk. ahornsiurp
1 tsk. dijon sennep
2 tsk. citronsaft
Salt og peber

Sådan gør du

  1. Sæt perlebyggen over og kog efter anvisning på pakken.
  2. Smelt smør og bland op med sirup og pensel alle bollerne og bag dem i ovnen i cirka 20 minutter, indtil de har taget farve.
  3. Skyld imens grøntsagerne.
  4. Skær salaten groft og halver tomaterne. Hæld væden fra majsene og snit forårsløget. Hak dilden groft.
  5. Bland alle ingredienserne til dressingen i en lille skål. Smag til med salt og peber.
  6. Hæld vandet fra perlebyggen, når den er kogt færdig. Tag bollerne ud af ovnen.
  7. Byg på et fad salaten op med perlebyg i bunden, dernæst salat, tomater, majs, forårsløg, dild og falafler. Hæld dressingen ud over.

salat med perlebyg