Salat med perlebyg, majs, tomater og falafler

Lav en lækker salat med perlebyg, majs, tomater og falafler. Et dejligt vegetarisk måltid, hvor du også får masser af grønt ind i hverdagen, der mætter.

Hvis du troede, at en salat ikke kunne gå alene som aftensmad, må du tro om igen. Denne salat med perlebyg, majs tomater og falafler har masser af lækre smage, og kan du fylde den med lige det, som du kan lide. Vil du lave salaten til en vegansk ret, skal du blot bruge plantebaseret yoghurt, smør og mayonnaise.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2-3 personer

1 hoved hjertesalat
150 g. perlebyg
8-10 små tomater
1 dåse majs
2 forårsløg
½ bundt dild
8-10 falafler

Dressing
1 dl. yoghurt
2 tsk. mayonnaise
2 tsk. ahornsiurp
1 tsk. dijon sennep
2 tsk. citronsaft
Salt og peber

Sådan gør du

  1. Sæt perlebyggen over og kog efter anvisning på pakken.
  2. Smelt smør og bland op med sirup og pensel alle bollerne og bag dem i ovnen i cirka 20 minutter, indtil de har taget farve.
  3. Skyld imens grøntsagerne.
  4. Skær salaten groft og halver tomaterne. Hæld væden fra majsene og snit forårsløget. Hak dilden groft.
  5. Bland alle ingredienserne til dressingen i en lille skål. Smag til med salt og peber.
  6. Hæld vandet fra perlebyggen, når den er kogt færdig. Tag bollerne ud af ovnen.
  7. Byg på et fad salaten op med perlebyg i bunden, dernæst salat, tomater, majs, forårsløg, dild og falafler. Hæld dressingen ud over.

salat med perlebyg

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.