Almost bibimbap med havreris og hoisingris

Retten er inspireret af den koreanske bibimpap. Lav den som her med gris eller vælg oksekød, kylling eller måske endda tofu. Retten kan også nemt laves helt uden kød.

Vores økologiske havreris er en oplagt erstatning for de traditionelle, let klistrede ris, som man bruger til en klassisk bibimpap, da havrerisene også nemt kan klistre og bliver lækre og bløde.

Køkkentid
30 min.

Ventetid
15


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

4 personer

Agurkesalat
1 agurk
Salt
2 spsk. chiliolie
3 spsk. soja
1 tsk. sesamolie
2 spsk. risvinseddike
1 tsk. sukker

Havreris
3 dl havreris
Salt

Spinat
1 spsk. sesam
2 fed hvidløg
Lidt olie til stegning
200 g babyspinat
Salt

Kød
4 koteletter af gris
1 spsk. five spice-krydderi
4-5 spsk. hoisinsauce
Olie til stegning

Æg og servering
4 æg
Lidt olie til stegning
Evt. kimchi

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

Agurkesalat

1. Flæk agurken, og skrab kernerne ud med en teske.

2. Bank den med en kagerulle, så den smadrer let, og drys den med salt. Lad den dryppe let af i en si.

3. Rør chiliolie med soja, sukker, eddike, og sesamolie og vend agurkerne med dressingen.

 

Havreris

4. Kom havreris i en gryde med 4-6 dl vand. Kog dem i ca. 15 minutter, til vandet er kogt væk. (tilsæt mere vand hvis behov). Smag til med salt.

5. Rør dem godt rundt, de må gerne være klistrede.

 

Spinat

6. Snit hvidløg i tynde skiver og steg dem let gyldne i lidt olie på en varm pande.

7. Kom spinat på og lad den akkurat falde sammen. Tag den af varmen. Smag til med salt.

8. Skær kødet i tynde skiver og steg det hårdt på en varm pande i lidt olie. Krydr med five spice og hoisin og tag kødet af panden.

 

Spejlæg og servering

9. Rist gerne sesamfrøene på en tør, varm pande i 1-2 minutter, til de dufter.

10. Steg 4 spejlæg.

11. Anret klistrede havreris i skåle, top med spinat, kød, agurkesalat og sesamfrø.

12. Servér straks, evt. med kimchi til.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Vinderen trækkes 30. juni 2025 og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.