Hvidløgsflute – Økologisk bageblanding

Bag dit eget hvidløgsflute med økologiske ingredienser til sommerens grillaftener. Det er nemt selv at bage, og så smager det skønt. Vi har gjort det endnu nemmere, og bagt brødene af vores Økologiske Fødselsdagsboller Brødblanding.

Hvis du elsker hvidløgsflute så meget som os, vil du også elske denne opskrift. Aldrig har det været nemmere at bage sit eget hvidløgsbrød. Dejen er dejligt luftig, og så er det fyldt med den skønneste hvidløgssmør. Opskriften er på fire flutes, så det er perfekt til sammenskudsgildet eller når der kommer gæster. Alle vil være imponeret over, hvor lækkert at hvidløgsflute kan smage.

Se opskrift
hvidløgsflute

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Hvidløgsflute – Økologisk bageblanding: 3 ud af 5 baseret på 19 anmeldelser

Opskrift

4 flutes

1 ps. Valsemøllen Økologiske Fødselsdagsboller
1 brev Valsemøllen tørgær (14 g), svarer til 50 g frisk gær
4½ dl lunkent vand (30°C)
200 g blødt økologisk smør
1 håndfuld finthakket persille
3 fed hvidløg

Sådan gør du

Hvidløgssmør

  1. Skær smør i mindre tern og kom i en skål. Pil og pres hvidløgsfed ned i smørret og tilføj finthakket persille. Bland det godt sammen med en ske eller gaffel. Lad det stå til dejen til hvidløgsflute er klar.

Hvidløgsflute

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål og tilsæt vand. Ælt dejen i 5-10 minutter i en røremaskine ved mellemste hastighed eller med hænderne.
  2. Del dejen i fire lige store stykker. Rul dem ud i fire firkanter af 20×30 cm. Smør hvidløgssmørret ud i et jævnt lag over dejen og rul den sammen til en pølse. Del dejen med en dejdeler i to pølser og sno dem sammen. Gentag samme proces med de andre tre stykker dej. Lad billederne nederst i opskriften guide dig, hvis du er i tvivl.
  3. Sæt de fire flutes på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  4. Bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i 15-20 minutter, til de er gyldne.

Et godt tip: Hvis du gerne vil bage hvidløgsflute, men ikke har en Økologisk Fødselsdagboller Brødblanding, kan du lave din egen bløddej. Du kan finde en opskrift og lære mere om at bage med bløddej i vores bageskole. Her er også mange andre tips og tricks, til når du skal bage.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.