Hvidløgsflute – Økologisk bageblanding

Bag dit eget hvidløgsflute med økologiske ingredienser til sommerens grillaftener. Det er nemt selv at bage, og så smager det skønt. Vi har gjort det endnu nemmere, og bagt brødene af vores Økologiske Fødselsdagsboller Brødblanding.

Hvis du elsker hvidløgsflute så meget som os, vil du også elske denne opskrift. Aldrig har det været nemmere at bage sit eget hvidløgsbrød. Dejen er dejligt luftig, og så er det fyldt med den skønneste hvidløgssmør. Opskriften er på fire flutes, så det er perfekt til sammenskudsgildet eller når der kommer gæster. Alle vil være imponeret over, hvor lækkert at hvidløgsflute kan smage.

Se opskrift
hvidløgsflute

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Hvidløgsflute – Økologisk bageblanding: 3 ud af 5 baseret på 22 anmeldelser

Opskrift

4 flutes

1 ps. Valsemøllen Økologiske Fødselsdagsboller
1 brev Valsemøllen tørgær (14 g), svarer til 50 g frisk gær
4½ dl lunkent vand (30°C)
200 g blødt økologisk smør
1 håndfuld finthakket persille
3 fed hvidløg

Sådan gør du

Hvidløgssmør

  1. Skær smør i mindre tern og kom i en skål. Pil og pres hvidløgsfed ned i smørret og tilføj finthakket persille. Bland det godt sammen med en ske eller gaffel. Lad det stå til dejen til hvidløgsflute er klar.

Hvidløgsflute

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål og tilsæt vand. Ælt dejen i 5-10 minutter i en røremaskine ved mellemste hastighed eller med hænderne.
  2. Del dejen i fire lige store stykker. Rul dem ud i fire firkanter af 20×30 cm. Smør hvidløgssmørret ud i et jævnt lag over dejen og rul den sammen til en pølse. Del dejen med en dejdeler i to pølser og sno dem sammen. Gentag samme proces med de andre tre stykker dej. Lad billederne nederst i opskriften guide dig, hvis du er i tvivl.
  3. Sæt de fire flutes på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  4. Bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i 15-20 minutter, til de er gyldne.

Et godt tip: Hvis du gerne vil bage hvidløgsflute, men ikke har en Økologisk Fødselsdagboller Brødblanding, kan du lave din egen bløddej. Du kan finde en opskrift og lære mere om at bage med bløddej i vores bageskole. Her er også mange andre tips og tricks, til når du skal bage.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.