Havregrød med ingefærkaramel og blommekompot

Hvis du også elsker en nærende morgengrød, der er gjort lidt ekstra lækker, bør du prøve denne havregrød med ingefærkaramel og blommerkompot. Den friske ingefær er skøn i samspil med den søde karamel og sensommerens blommer.

En portion havregrød kan serveres på mange forskellige måder. Der er den klassiske med sukker, den sunde med frisk frugt og så luksus udgaven med karamel. Denne opskrift må siges at høre til den sidste kategori. Når du topper din havregrød med ingefærkaramel og blommekompot, skaber det lidt ekstra wow til hverdagen. Opskriften giver endda store portioner af både karamel og kompot, så det er nemt at servere flere morgener i træk uden at bruge meget tid i køkkenet. Det giver en skøn start på dagen!

Se opskrift

Køkkentid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Havregrød med ingefærkaramel og blommekompot: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

1 portion

Havregrød
1 dl Valsmøllen ØKO grovvalsede havregryn
1 dl vand
1,5 dl sødmælk eller letmælk
1 nip salt

Ingefærkaramel
Dulce de leche
Frisk ingefær

Blommekompot
700 g blommer
5-10 g limesaft
100 g syltesukker

Sådan gør du

Ingefærkaramel

  1. Riv ingefær fint og bland det sammen med dulce de leche-karamellen. Smag til indtil karamellen smager, som du gerne vil have den.
  2. Dulce de leche kan købes færdigt i glas eller laves selv vha. kondenseret mælk.

Blommekompot (1 stort syltetøjsglas)

  1. Skyl blommerne, og skær dem i store tern.
  2. Kom blommer, limesaft og syltesukker i en lille gryde.
  3. Kog kompotten ved middelhøj varme i ca. 10 minutter. Rørlidt undervejs, så den ikke brænder på.
  4. Skold et glas, og hæld kompotten heri.
  5. Kompotten opbevares i køleskabet.

Havregrød

  1. Kom alle ingredienserne i en lille gryde, og tænd blusset på middel-høj varme.
  2. Skru ned på lav varme, når væsken begynder at koge, og rør hyppigt rundt.
  3. Tag grøden af varmen, når den næsten er færdig. Lad den stå et øjeblik, og giv den tid til at samle sig.
  4. Rør i grøden og tjek, at konsistensen er helt cremet og fed. Grøden må edelig ikke koges for meget ind. Hvis du koger grøden for tør, kan du blande væske i igen og røre det ind i grøden.
  5. Kom grøden i en skål, og server med blomme kompot, ingefærkaramel, saltede mandler og lidt skriver frisk blomme.

Et godt tip: Selvom havregrøden serveres med ingefærkaramel, kan du også sagtens servere karamellen uden ingefær. Kan du ikke finde en færdig dulce de leche i supermarkedet, er det nemt at lave selv! Hæld indholdet fra en dåse kondenseret mælk over i et lufttæt patentglas. Bring en gryde med vand i kog, og sæt glasset i vandet. Lad det koge i ca. 4 timer, til det er blevet til karamel. Sæt det til afkøling, og pisk det evt. luftigt, når det er kølet af. Du kan blande lidt flagesalt i, for at få en saltet karamel.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.