Havregrød med ingefærkaramel og blommekompot

Hvis du også elsker en nærende morgengrød, der er gjort lidt ekstra lækker, bør du prøve denne havregrød med ingefærkaramel og blommerkompot. Den friske ingefær er skøn i samspil med den søde karamel og sensommerens blommer.

En portion havregrød kan serveres på mange forskellige måder. Der er den klassiske med sukker, den sunde med frisk frugt og så luksus udgaven med karamel. Denne opskrift må siges at høre til den sidste kategori. Når du topper din havregrød med ingefærkaramel og blommekompot, skaber det lidt ekstra wow til hverdagen. Opskriften giver endda store portioner af både karamel og kompot, så det er nemt at servere flere morgener i træk uden at bruge meget tid i køkkenet. Det giver en skøn start på dagen!

Se opskrift

Køkkentid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Havregrød med ingefærkaramel og blommekompot: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

1 portion

Havregrød
1 dl Valsmøllen ØKO grovvalsede havregryn
1 dl vand
1,5 dl sødmælk eller letmælk
1 nip salt

Ingefærkaramel
Dulce de leche
Frisk ingefær

Blommekompot
700 g blommer
5-10 g limesaft
100 g syltesukker

Sådan gør du

Ingefærkaramel

  1. Riv ingefær fint og bland det sammen med dulce de leche-karamellen. Smag til indtil karamellen smager, som du gerne vil have den.
  2. Dulce de leche kan købes færdigt i glas eller laves selv vha. kondenseret mælk.

Blommekompot (1 stort syltetøjsglas)

  1. Skyl blommerne, og skær dem i store tern.
  2. Kom blommer, limesaft og syltesukker i en lille gryde.
  3. Kog kompotten ved middelhøj varme i ca. 10 minutter. Rørlidt undervejs, så den ikke brænder på.
  4. Skold et glas, og hæld kompotten heri.
  5. Kompotten opbevares i køleskabet.

Havregrød

  1. Kom alle ingredienserne i en lille gryde, og tænd blusset på middel-høj varme.
  2. Skru ned på lav varme, når væsken begynder at koge, og rør hyppigt rundt.
  3. Tag grøden af varmen, når den næsten er færdig. Lad den stå et øjeblik, og giv den tid til at samle sig.
  4. Rør i grøden og tjek, at konsistensen er helt cremet og fed. Grøden må edelig ikke koges for meget ind. Hvis du koger grøden for tør, kan du blande væske i igen og røre det ind i grøden.
  5. Kom grøden i en skål, og server med blomme kompot, ingefærkaramel, saltede mandler og lidt skriver frisk blomme.

Et godt tip: Selvom havregrøden serveres med ingefærkaramel, kan du også sagtens servere karamellen uden ingefær. Kan du ikke finde en færdig dulce de leche i supermarkedet, er det nemt at lave selv! Hæld indholdet fra en dåse kondenseret mælk over i et lufttæt patentglas. Bring en gryde med vand i kog, og sæt glasset i vandet. Lad det koge i ca. 4 timer, til det er blevet til karamel. Sæt det til afkøling, og pisk det evt. luftigt, når det er kølet af. Du kan blande lidt flagesalt i, for at få en saltet karamel.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Vinderen trækkes 30. juni 2025 og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.