Sådan gør du
Ingefærkaramel
- Riv ingefær fint og bland det sammen med dulce de leche-karamellen. Smag til indtil karamellen smager, som du gerne vil have den.
- Dulce de leche kan købes færdigt i glas eller laves selv vha. kondenseret mælk.
Blommekompot (1 stort syltetøjsglas)
- Skyl blommerne, og skær dem i store tern.
- Kom blommer, limesaft og syltesukker i en lille gryde.
- Kog kompotten ved middelhøj varme i ca. 10 minutter. Rørlidt undervejs, så den ikke brænder på.
- Skold et glas, og hæld kompotten heri.
- Kompotten opbevares i køleskabet.
Havregrød
- Kom alle ingredienserne i en lille gryde, og tænd blusset på middel-høj varme.
- Skru ned på lav varme, når væsken begynder at koge, og rør hyppigt rundt.
- Tag grøden af varmen, når den næsten er færdig. Lad den stå et øjeblik, og giv den tid til at samle sig.
- Rør i grøden og tjek, at konsistensen er helt cremet og fed. Grøden må edelig ikke koges for meget ind. Hvis du koger grøden for tør, kan du blande væske i igen og røre det ind i grøden.
- Kom grøden i en skål, og server med blomme kompot, ingefærkaramel, saltede mandler og lidt skriver frisk blomme.
Et godt tip: Selvom havregrøden serveres med ingefærkaramel, kan du også sagtens servere karamellen uden ingefær. Kan du ikke finde en færdig dulce de leche i supermarkedet, er det nemt at lave selv! Hæld indholdet fra en dåse kondenseret mælk over i et lufttæt patentglas. Bring en gryde med vand i kog, og sæt glasset i vandet. Lad det koge i ca. 4 timer, til det er blevet til karamel. Sæt det til afkøling, og pisk det evt. luftigt, når det er kølet af. Du kan blande lidt flagesalt i, for at få en saltet karamel.