Havregrød med ingefærkaramel og blommekompot

Hvis du også elsker en nærende morgengrød, der er gjort lidt ekstra lækker, bør du prøve denne havregrød med ingefærkaramel og blommerkompot. Den friske ingefær er skøn i samspil med den søde karamel og sensommerens blommer.

En portion havregrød kan serveres på mange forskellige måder. Der er den klassiske med sukker, den sunde med frisk frugt og så luksus udgaven med karamel. Denne opskrift må siges at høre til den sidste kategori. Når du topper din havregrød med ingefærkaramel og blommekompot, skaber det lidt ekstra wow til hverdagen. Opskriften giver endda store portioner af både karamel og kompot, så det er nemt at servere flere morgener i træk uden at bruge meget tid i køkkenet. Det giver en skøn start på dagen!

Se opskrift

Køkkentid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Havregrød med ingefærkaramel og blommekompot: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

1 portion

Havregrød
1 dl Valsmøllen ØKO grovvalsede havregryn
1 dl vand
1,5 dl sødmælk eller letmælk
1 nip salt

Ingefærkaramel
Dulce de leche
Frisk ingefær

Blommekompot
700 g blommer
5-10 g limesaft
100 g syltesukker

Sådan gør du

Ingefærkaramel

 1. Riv ingefær fint og bland det sammen med dulce de leche-karamellen. Smag til indtil karamellen smager, som du gerne vil have den.
 2. Dulce de leche kan købes færdigt i glas eller laves selv vha. kondenseret mælk.

Blommekompot (1 stort syltetøjsglas)

 1. Skyl blommerne, og skær dem i store tern.
 2. Kom blommer, limesaft og syltesukker i en lille gryde.
 3. Kog kompotten ved middelhøj varme i ca. 10 minutter. Rørlidt undervejs, så den ikke brænder på.
 4. Skold et glas, og hæld kompotten heri.
 5. Kompotten opbevares i køleskabet.

Havregrød

 1. Kom alle ingredienserne i en lille gryde, og tænd blusset på middel-høj varme.
 2. Skru ned på lav varme, når væsken begynder at koge, og rør hyppigt rundt.
 3. Tag grøden af varmen, når den næsten er færdig. Lad den stå et øjeblik, og giv den tid til at samle sig.
 4. Rør i grøden og tjek, at konsistensen er helt cremet og fed. Grøden må edelig ikke koges for meget ind. Hvis du koger grøden for tør, kan du blande væske i igen og røre det ind i grøden.
 5. Kom grøden i en skål, og server med blomme kompot, ingefærkaramel, saltede mandler og lidt skriver frisk blomme.

Et godt tip: Selvom havregrøden serveres med ingefærkaramel, kan du også sagtens servere karamellen uden ingefær. Kan du ikke finde en færdig dulce de leche i supermarkedet, er det nemt at lave selv! Hæld indholdet fra en dåse kondenseret mælk over i et lufttæt patentglas. Bring en gryde med vand i kog, og sæt glasset i vandet. Lad det koge i ca. 4 timer, til det er blevet til karamel. Sæt det til afkøling, og pisk det evt. luftigt, når det er kølet af. Du kan blande lidt flagesalt i, for at få en saltet karamel.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.