Havregrød med ingefærkaramel og blommekompot

Hvis du også elsker en nærende morgengrød, der er gjort lidt ekstra lækker, bør du prøve denne havregrød med ingefærkaramel og blommerkompot. Den friske ingefær er skøn i samspil med den søde karamel og sensommerens blommer.

En portion havregrød kan serveres på mange forskellige måder. Der er den klassiske med sukker, den sunde med frisk frugt og så luksus udgaven med karamel. Denne opskrift må siges at høre til den sidste kategori. Når du topper din havregrød med ingefærkaramel og blommekompot, skaber det lidt ekstra wow til hverdagen. Opskriften giver endda store portioner af både karamel og kompot, så det er nemt at servere flere morgener i træk uden at bruge meget tid i køkkenet. Det giver en skøn start på dagen!

Se opskrift

Køkkentid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Havregrød med ingefærkaramel og blommekompot: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

1 portion

Havregrød
1 dl Valsmøllen ØKO grovvalsede havregryn
1 dl vand
1,5 dl sødmælk eller letmælk
1 nip salt

Ingefærkaramel
Dulce de leche
Frisk ingefær

Blommekompot
700 g blommer
5-10 g limesaft
100 g syltesukker

Sådan gør du

Ingefærkaramel

 1. Riv ingefær fint og bland det sammen med dulce de leche-karamellen. Smag til indtil karamellen smager, som du gerne vil have den.
 2. Dulce de leche kan købes færdigt i glas eller laves selv vha. kondenseret mælk.

Blommekompot (1 stort syltetøjsglas)

 1. Skyl blommerne, og skær dem i store tern.
 2. Kom blommer, limesaft og syltesukker i en lille gryde.
 3. Kog kompotten ved middelhøj varme i ca. 10 minutter. Rørlidt undervejs, så den ikke brænder på.
 4. Skold et glas, og hæld kompotten heri.
 5. Kompotten opbevares i køleskabet.

Havregrød

 1. Kom alle ingredienserne i en lille gryde, og tænd blusset på middel-høj varme.
 2. Skru ned på lav varme, når væsken begynder at koge, og rør hyppigt rundt.
 3. Tag grøden af varmen, når den næsten er færdig. Lad den stå et øjeblik, og giv den tid til at samle sig.
 4. Rør i grøden og tjek, at konsistensen er helt cremet og fed. Grøden må edelig ikke koges for meget ind. Hvis du koger grøden for tør, kan du blande væske i igen og røre det ind i grøden.
 5. Kom grøden i en skål, og server med blomme kompot, ingefærkaramel, saltede mandler og lidt skriver frisk blomme.

Et godt tip: Selvom havregrøden serveres med ingefærkaramel, kan du også sagtens servere karamellen uden ingefær. Kan du ikke finde en færdig dulce de leche i supermarkedet, er det nemt at lave selv! Hæld indholdet fra en dåse kondenseret mælk over i et lufttæt patentglas. Bring en gryde med vand i kog, og sæt glasset i vandet. Lad det koge i ca. 4 timer, til det er blevet til karamel. Sæt det til afkøling, og pisk det evt. luftigt, når det er kølet af. Du kan blande lidt flagesalt i, for at få en saltet karamel.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.