Havregrød med ingefærkaramel og blommekompot

Hvis du også elsker en nærende morgengrød, der er gjort lidt ekstra lækker, bør du prøve denne havregrød med ingefærkaramel og blommerkompot. Den friske ingefær er skøn i samspil med den søde karamel og sensommerens blommer.

En portion havregrød kan serveres på mange forskellige måder. Der er den klassiske med sukker, den sunde med frisk frugt og så luksus udgaven med karamel. Denne opskrift må siges at høre til den sidste kategori. Når du topper din havregrød med ingefærkaramel og blommekompot, skaber det lidt ekstra wow til hverdagen. Opskriften giver endda store portioner af både karamel og kompot, så det er nemt at servere flere morgener i træk uden at bruge meget tid i køkkenet. Det giver en skøn start på dagen!

Se opskrift

Køkkentid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Havregrød med ingefærkaramel og blommekompot: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

1 portion

Havregrød
1 dl Valsmøllen ØKO grovvalsede havregryn
1 dl vand
1,5 dl sødmælk eller letmælk
1 nip salt

Ingefærkaramel
Dulce de leche
Frisk ingefær

Blommekompot
700 g blommer
5-10 g limesaft
100 g syltesukker

Sådan gør du

Ingefærkaramel

 1. Riv ingefær fint og bland det sammen med dulce de leche-karamellen. Smag til indtil karamellen smager, som du gerne vil have den.
 2. Dulce de leche kan købes færdigt i glas eller laves selv vha. kondenseret mælk.

Blommekompot (1 stort syltetøjsglas)

 1. Skyl blommerne, og skær dem i store tern.
 2. Kom blommer, limesaft og syltesukker i en lille gryde.
 3. Kog kompotten ved middelhøj varme i ca. 10 minutter. Rørlidt undervejs, så den ikke brænder på.
 4. Skold et glas, og hæld kompotten heri.
 5. Kompotten opbevares i køleskabet.

Havregrød

 1. Kom alle ingredienserne i en lille gryde, og tænd blusset på middel-høj varme.
 2. Skru ned på lav varme, når væsken begynder at koge, og rør hyppigt rundt.
 3. Tag grøden af varmen, når den næsten er færdig. Lad den stå et øjeblik, og giv den tid til at samle sig.
 4. Rør i grøden og tjek, at konsistensen er helt cremet og fed. Grøden må edelig ikke koges for meget ind. Hvis du koger grøden for tør, kan du blande væske i igen og røre det ind i grøden.
 5. Kom grøden i en skål, og server med blomme kompot, ingefærkaramel, saltede mandler og lidt skriver frisk blomme.

Et godt tip: Selvom havregrøden serveres med ingefærkaramel, kan du også sagtens servere karamellen uden ingefær. Kan du ikke finde en færdig dulce de leche i supermarkedet, er det nemt at lave selv! Hæld indholdet fra en dåse kondenseret mælk over i et lufttæt patentglas. Bring en gryde med vand i kog, og sæt glasset i vandet. Lad det koge i ca. 4 timer, til det er blevet til karamel. Sæt det til afkøling, og pisk det evt. luftigt, når det er kølet af. Du kan blande lidt flagesalt i, for at få en saltet karamel.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.