Fastelavnsboller af wienerbrød

Kast dig ud i at bage en luksus udgave af fastelavnsbollen med wienerbrød af den virkelig udfordrende slags. Bagerlandsholdet, som vi er stolte sponsorerer af, har udviklet en opskrift til dig, så du kan bage en luksus udgave af en fastelavnsbolle i stedet for at stå i lange køer for at købe den. Men den kræver din tid og tålmodighed, til gengæld for du den mest velsmagende fastelavnsbolle – og en ægte dessert værdig!

Prøv din tålmodighed og din kreativitet af med denne opskrift på luksus fastelavnsboller, som vil imponere enhver kaffegæst. Du kan købe de mere specielle ingredienser online hos specialkøbmanden.dk.

Find inspiration til mange andre fastelavnsboller her.

 

Se opskrift
Fastelavnsboller af wienerbrød

Køkkentid
3 t

Ventetid
24 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

Ca. 16 stk.

Croissaint 

510 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
50 g sukker
10 g salt
265 g vand (40°C)
13 g smør
15 g tørgær
13 g honning

250 g smør til indrulning

Appelsin broken gel 

605 g appelsin pure
150 g sukker A
8 g citras
11 g gellan
2 g pektin
34 g Sukker B
5 g citronsaft
10 g appelsinsaft

Mælkechokolade cremeux 

300 g fløde
30 g brun farin
80 g æggeblommer
260 g mælkechokolade

Sablé (kiksetop)

500 g Valsemøllen Kage Hvedemel
100 g mandelmel
200 g sukker
400 g smør
90 g æg (2 æg)

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

Dag 1

Mælkechokolade cremeux – trin 1

  1. Kom fløde og brun farin i en gryde og lad det koge op.
  2. Sluk for varmen og rør æggeblommerne i, så det bliver en jævn masse.
  3. Kom chokoladen i en skål og hæld blandingen over chokoladen.
  4. Pisk blandingen til en ensartet masse og kom på køl til dagen efter.

Dag 2

Croissant dej

 

  1. Kom vand i en skål og rør gæren ud i vandet.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen i en røremaskine, først ved lav hastighed i 2 minutter og så ved høj hastighed i 2 minutter.
  3. Lad dejen hvile i 20 minutter.
  4. Form dejen til en firkant og stil dejen i fryseren, indtil den er helt kold.
  5. Bank smørret sammen til en firkant og kom det ind i den kolde dej. Rul dejen 1 x 3 og 1 x 4 med en tykkelse på ca. 7 mm.
  6. Udstik dejen med en aflang rund udstikker på ca. 14 x 3,5 cm og sæt over på en bageplade med bagepapir.
  7. Lad dejen hæve i 2 timer ved stuetemperatur.

Appelsin broken gel

 

  1. Kog appelsinpure og sukker A sammen.
  2. Rør citras, gellan, pektin og sukker B sammen i en skål og kom det i gryden. Lad det hele koge sammen i 1 minut.
  3. Kom geleen i et fad og lad den køle ned.
  4. Blend gele med appelsinsaft og citronsaft. Kom det i en sprøjtepose til senere.

 

Sablé (Kiksetop)

 

  1. Kom alle ingredienserne i en skål og rør dem sammen ved lav hastighed i 5 minutter.
  2. Lad dejen køle ned.
  3. Rul dejen ud med en tykkelse på ca. 2 mm.
  4. Udstik dejen med en aflang, rund udstikker på ca. 14 x 3,5 cm (den samme som du brugte til croissantdejen) og kom kiksene på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Bag dem ved 180°C i 5-7 minutter og lad køle af.

Bagning af croissantstykkerne

 

  1. Lav en fordybning i de færdighævede croissaintstykker. Fyld fordybningen op med broken gel.
  2. Bag croissantstykkerne ved 200°C i 12-15 minutter og lad dem køle helt af.

Mælkechokolade cremeux – trin 2

 

  1. Pisk cremen fra dagen før luftig med en elpisker og kom det i en sprøjtepose til senere.

Samling af fastelavnsbollerne

 

  1. Sprøjt cremeux på den lange led på croissantstykkerne.
  2. Kom de færdigbagte sablé ovenpå og pynt med resterende cremeux, broken gel og evt. spiselige blomster.

Et godt tip: Prøv også opskriften på lækre choux au craquelin fastelavnsboller med appelsin og chokolademousse.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.