Boller i karry med havreris

Boller i karry er en klassisk ret, og faktisk også en af danskernes allermest elskede retter. Denne opskrift på boller i karry er serveret med Valsemøllen Havreris, der giver en dejlig, mild og rund smag til retten.

Valsemøllen Havreris er et velsmagende alternativ og med en kogetid på kun 10 minutter får du et mættende måltid, der både smager godt og er en kilde til protein og fyldt med fuldkorn og fibre. Se tilberedningsanvisningen her, og få inspiration til retter med havreris her.

Køkkentid
45 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

4 personer

Havreris
3 dl Valsemøllen Øko Havreris
6 dl vand
1-1,5 tsk. salt

Kødboller:
500 g hakket kalv/ flæsk
havsalt
1 æg
1/2  dl mælk
3 spsk. hvedemel
1 alm. løg, revet eller finthakket
Sort peber

Sauce:
1 løg, finthakket
1 spsk. karry, mediumstærk
35 g smør
3 spsk. Dansk Hvedemel
3 dl kogevand
1 æble
2 dl fløde eller sødmælk
Salt og peber

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Kødboller

  1. Rør kødet med lidt salt. Tilsæt de øvrige ingredienser til farsen, og rør det godt sammen. Hvis du har tid, så stil farsen på køl i 30-40 minutter.
  2. Bring 1 l vand i kog i en stor gryde med 1⁄2 tsk salt. Form farsen til ca. 20 små boller, og kom dem i vandet. Lad dem koge i ca. 10 minutter, tag dem op, og læg dem på en tallerken. Gem kogevandet.

Havreris

  1. Bring vand og salt i kog.
  2. Tilsæt havreris, og kog i 10 min., ved svag varme.
  3. Hæld vandet fra, og lad havrerisene trække under låg inden servering.

Karrysauce

  1. Svits løg og karry i smør i en gryde. Rør melet i, og tilsæt kogevandet under konstant piskning.
  2. Skær æblet i små tern, og kom dem i saucen. Tilsæt fløde eller mælk. Smag til, og krydr med salt og peber.
  3. Spæd saucen op med lidt kogevand, hvis den er for tyk.
  4. Kom kødbollerne i saucen, og lad dem småsimre i saucen ca. 5 minutter.
  5. Server med havreris.

Et godt tip: Kog havrerisene med citrongræs eller et par limeblade.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Vinderen trækkes 30. juni 2025 og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.