Boller i karry med havreris

Boller i karry er en klassisk ret, og faktisk også en af danskernes allermest elskede retter. Denne opskrift på boller i karry er serveret med Valsemøllen Havreris, der giver en dejlig, mild og rund smag til retten.

Valsemøllen Havreris er et velsmagende alternativ og med en kogetid på kun 10 minutter får du et mættende måltid, der både smager godt og er en kilde til protein og fyldt med fuldkorn og fibre. Se tilberedningsanvisningen her, og få inspiration til retter med havreris her.

Se opskrift

Køkkentid
45 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

4 personer

Havreris
3 dl Valsemøllen Øko Havreris
6 dl vand
1-1,5 tsk. salt

Kødboller
300g hakket grise- og kalvekød
1 tsk. groft salt
1 finthakket løg
2 finthakket fed hvidløg
Peber
1 æg
1 spsk. Valsemøllen Dansk Hvedemel
1 dl mælk

Karrysauce
20 g Smør
1 finthakket løg
2 finthakket fed hvidløg
3 tsk. karry
3 spsk. Valsemøllen Dansk Hvedemel
2 tsk. hønsebouillon-pulver
2 dl mælk
1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Kødboller

  1. Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min., og vend løg, peber, æg og mel i og rør mælk i lidt efter lidt. Rør farsen godt igennem.
  2. Bring ca. 1 liter vand i kog i en stor gryde.
  3. Dyp en spiseske i det kogende vand, og form kødfarsen til en bolle med ske og hånd. Læg den i det kogende vand.
  4. Dæmp for varmen, når ca. halvdelen af kødbollerne er i gryden, og kog dem ca. 8 min., til de føles faste.
  5. Tag kødbollerne op med en hulske, og læg dem til afdrypning i en sigte.
  6. Kog resten af kødbollerne – gem ca. 6 dl kogevand til saucen.

Karrysauce

  1. Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. uden at de tager farve.
  2. Skru ned til jævn varme, og drys karry i, og lad det svitse med i ca. 1 min. Drys melet og bouillon-pulver over, og rør til det er helt opsuget.
  3. Hæld siet kogevand ved under konstant piskning. Tilsæt mælk, og lad saucen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 10 min. Tilsæt salt og peber, smag til og varm kødbollerne i saucen.

Server retten sammen med kogte havreris.

Havreris

  1. Bring vand og salt i kog.
  2. Tilsæt havreris, og kog i 10 min., ved svag varme.
  3. Hæld vandet fra, og lad havrerisene trække under låg inden servering.
+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Vinderen trækkes 30. juni 2025 og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.