Sådan gør du
Kødboller
- Rør kødet med lidt salt. Tilsæt de øvrige ingredienser til farsen, og rør det godt sammen. Hvis du har tid, så stil farsen på køl i 30-40 minutter.
- Bring 1 l vand i kog i en stor gryde med 1⁄2 tsk salt. Form farsen til ca. 20 små boller, og kom dem i vandet. Lad dem koge i ca. 10 minutter, tag dem op, og læg dem på en tallerken. Gem kogevandet.
Havreris
Karrysauce
- Svits løg og karry i smør i en gryde. Rør melet i, og tilsæt kogevandet under konstant piskning.
- Skær æblet i små tern, og kom dem i saucen. Tilsæt fløde eller mælk. Smag til, og krydr med salt og peber.
- Spæd saucen op med lidt kogevand, hvis den er for tyk.
- Kom kødbollerne i saucen, og lad dem småsimre i saucen ca. 5 minutter.
- Server med havreris.
Et godt tip: Kog havrerisene med citrongræs eller et par limeblade.