Basilikumspesto

Der er noget særligt over en hjemmelavet basilikumspesto – frisk, grøn og fuld af smag. Og det bedste? Det tager kun få minutter at lave, og du styrer helt selv, hvordan du vil have den: grov, cremet, intens eller mild.

Vores opskrift på basilikumspesto er lavet med klassiske ingredienser – frisk basilikum, parmesan og hvidløg – men vi bruger solsikkekerner i stedet for pinjekerner. Det giver både en mild smag og en lækker konsistens, uden at gå på kompromis med det grønne udtryk. Et skvæt citron tilfører syre og friskhed, og så er det bare at smage til og blende, til pestoen rammer den helt rigtige balance.

Du kan bruge pestoen som pastasauce, smørelse i en sandwich, dip til grøntsagsstænger eller som topping på en lun pizza. Den fungerer også skønt som dressing i en salat, rørt op med lidt ekstra olie eller yoghurt.

En god basilikumspesto er en ægte hverdagshelt – enkel, ærlig og fuld af smag. Og når du først har lavet den selv, er det svært at gå tilbage til den færdige på glas.

Pesto basilikum

Køkkentid
15 min.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 potte basilikum
35 g parmesanost
50 g Valsemøllen ØKO Solsikkekerner
1 fed hvidløg
Saften fra ½ citron
Salt
2 dl olivenolie

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Blend basilikum, solsikkekerner, hvidløg og olivenolie sammen.
  2. Tilsæt parmesanost, citronsaft, salt og blend videre.
  3. Blend indtil pestoen har den ønskede konsistens.
  4. Smag til med salt og evt. mere citronsaft og parmesan.

Tip: Prøv også en af disse dips: Artiskokdip, fetadip, eller en lækker aioli eller trøfffelmayo.

Mangler du inspiration til en lækker og nem pizzabund, kan du finde opskriften her.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Vinderen trækkes 30. juni 2025 og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.