Havreris med tomat og ricotta

Denne lækre og nemme ret samler alt det bedste fra det italienske køkken – saftige tomater, aromatisk hvidløg og cremet ricotta – og løfter det med et moderne twist: havreris. Den er både let, mættende og klar på under en halv time. Perfekt til en hverdagsaften, hvor smagen stadig gerne må sidde lige i skabet. Top med frisk basilikum og nyd den, som den er – eller gør retten ekstra fyldig med salsiccia eller stegt aubergine.

Køkkentid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2-3 personer

2 fed hvidløg
1 løg
Olivenolie
400 g havreris
200 g cherrytomater
1 dl hvidvin
200 g mosede tomater
Salt og peber
200 g ricotta

Topping
2 håndfulde basilikum

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Kog havrerisene i 10 minutter uden salt.
  2. Snit hvidløg i tynde skiver, og skær løget i slanke både. Sautér begge dele i olie på en stor pande i 2-3 minutter. Det skal ikke tage farve, men falde let sammen.
  3. Skær tomaterne i halve, hæld dem på panden, og steg dem i ca. 2 minutter.
  4. Hæld hvidvin på panden, kog op, og tilsæt derefter mosede tomater og havreris. Krydr med salt og peber.
  5. Servér straks direkte fra panden med masser af basilikum og ricotta på toppen.

Et godt tip: Du kan tilføje salsiccia eller måske tern af aubergine, hvis du vil have mere fylde i retten.

Opskriften er baseret på Louisa Lorangs kogebog ‘Alt i en‘ og er tilpasset med havreris som ingrediens.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Vinderen trækkes 30. juni 2025 og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.