Butter chicken med Havreris

Butter chicken er en ret i det indiske/pakistanske køkken. Den serveres som regel med ris, men vi foreslår i stedet det sunde alternativ havreris.

Valsemøllen Havreris er et velsmagende alternativ og med en kogetid på kun 10 minutter får du et mættende måltid, der både smager godt og er en kilde til protein og fyldt med fuldkorn og fibre. Se tilberedningsanvisningen her, og få inspiration til retter med havreris her.

Køkkentid
30 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Butter chicken med Havreris: 3 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Opskrift

4 personer

400 g kyllingebryst eller filet
15 g frisk ingefær, revet eller finthakket
4 fed hvidløg, revet eller finthakket
2 tsk stødt koriander
2 tsk gurkemeje
2 spsk garam masala
1,5 dl græsk eller tyrkisk yoghurt
2 spsk smør
2 løg
50 g smør
Salt og peber
½-1 grøn chili, alt efter styrke (kan undlades)
2 ds flåede eller hakkede tomater
2½ dl piskefløde

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Skær kyllingen i tern og kom dem i en skål sammen med ingefær, hvidløg, de tørrede krydderier og yoghurt. Vend det hele godt sammen, og stil det på køl i min. 40 minutter, gerne længere.

Varm smør op i en stor pande, og steg de marinerede kyllingestykker deri, cirka 2-3 minutter på hver side. Tag kyllingen af panden.

Kog havrerisene efter anvisningen på pakken.

Pil og hak løgene. Varm smørret op i panden, og svits løgene ved middelvarme under omrøring, til de er gyldne – det tager ca. 5-6 minutter og bidrager til en rigtig god smag til retten, så vær tålmodig. Krydr med salt og peber. Tilsæt nu hakket chili, og flåede tomater og lad det simre i 5 minutter. Blend blandingen. Tilsæt fløde og den stegte kylling, kog op og lad det simre et par minutter mere. Smag til med salt, og evt. en smule sukker.

Serveres med havreris, evt. kogt med ingefær eller en kanelstang.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Vinderen trækkes 30. juni 2025 og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.