Valsemøllen støtter Fuldkornskampagnen

Valsemøllen støtter Fuldkornskampagnen

VALSEMØLLEN ER EN AKTIV PARTNER I FULDKORNSKAMPAGNEN.

For at hjælpe danskerne til at spise mere fuldkorn, har vi valgt at være en aktiv del af Fuldkornskampagnen. Sammen med en lang række organisationer, myndigheder, virksomheder samt detailhandlen arbejder vi derfor målrettet på at udvikle flere fuldkornsprodukter, samt at gøre det lettere for dig at vælge sunde fuldkornsprodukter via fuldkornsmærket.

DANSKERNE SPISER FOR LIDT FULDKORN

I mange år har vi hørt om alle de positive sundhedsgevinster ved at spise fuldkorn. Fuldkorn er endda en del af de 8 officielle kostråd. Alligevel spiser kun 6% af danskerne dagligt nok fuldkorn. Faktisk spiser langt de fleste kun omkring halvdelen af, hvad vi burde.

FAKTA OM FULDKORN

Fuldkorn findes i forskellige fuldkornsprodukter som havregryn, brød, fuldkornspasta og fuldkornsris. For at kunne kaldes et fuldkornsprodukt, bør mel og gryn bestå af 100% fuldkorn, mens der bør være mindst 30% fuldkorn i brød. Fuldkorn kan være både hele kerner og mel eller flager, hvor alle dele af kernerne, inklusiv klid og kim, er bevaret under formalingen. Definitionen dækker frø fra græsfamilien, som grundlæggende har den samme anatomiske opbygning: Rug, havre, hvede, byg, ris, hirse, majs (tørret) og sorghum.

HVORFOR ER DET SÅ VIGTIGT AT SPISE MERE FULDKORN?

Fuldkorn giver mange ekstra sundhedsgevinster, fordi de indeholder vitaminer, mineraler og andre gode stoffer, som påvirker kroppen på en sund måde. Undersøgelser viser, at fuldkorn kan være med til at forebygge sygdomme som diabetes, hjerte-kar-sygdomme og visse kræfttyper. Fuldkorn øger også mæthedsfornemmelsen og holder maven i gang.

HVAD ER FULDKORNSMÆRKET?

Fuldkornsmærket bliver kun tildelt de produkter, der har et højt indhold af fuldkorn, og et lavt indhold af fedt, sukker og salt. Fuldkornet skal samtidig være så helt, at bl.a. skaldele og kim er bevaret – for det er her de fleste fibre, vitaminer og mineraler findes. Du finder selvfølgelig fuldkornmærket på en lang række af vores produkter, nemlig:

Mel:

 • Fuldkornrugmel
 • Fuldkornshvedemel
 • Speltmel – fuldkorn
 • Knækkede hvedekerner
 • Grahamsmel
 • Skårne rugkerner
 • HvidHvede®mel
 • Groft rugmel

Brødblandinger:

 • Økologisk Fuldkornsbrød
 • Økologiks Pizzamel – fuldkorn

Morgenmadsprodukter:

 • BranMüsli+

Læs mere omkring fuldkorn og fuldkornsmærket.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.