Valsemøllen støtter Fuldkornskampagnen

Valsemøllen støtter Fuldkornskampagnen

VALSEMØLLEN ER EN AKTIV PARTNER I FULDKORNSKAMPAGNEN.

For at hjælpe danskerne til at spise mere fuldkorn, har vi valgt at være en aktiv del af Fuldkornskampagnen. Sammen med en lang række organisationer, myndigheder, virksomheder samt detailhandlen arbejder vi derfor målrettet på at udvikle flere fuldkornsprodukter, samt at gøre det lettere for dig at vælge sunde fuldkornsprodukter via fuldkornsmærket.

DANSKERNE SPISER FOR LIDT FULDKORN

I mange år har vi hørt om alle de positive sundhedsgevinster ved at spise fuldkorn. Fuldkorn er endda en del af de 8 officielle kostråd. Alligevel spiser kun 6% af danskerne dagligt nok fuldkorn. Faktisk spiser langt de fleste kun omkring halvdelen af, hvad vi burde.

FAKTA OM FULDKORN

Fuldkorn findes i forskellige fuldkornsprodukter som havregryn, brød, fuldkornspasta og fuldkornsris. For at kunne kaldes et fuldkornsprodukt, bør mel og gryn bestå af 100% fuldkorn, mens der bør være mindst 30% fuldkorn i brød. Fuldkorn kan være både hele kerner og mel eller flager, hvor alle dele af kernerne, inklusiv klid og kim, er bevaret under formalingen. Definitionen dækker frø fra græsfamilien, som grundlæggende har den samme anatomiske opbygning: Rug, havre, hvede, byg, ris, hirse, majs (tørret) og sorghum.

HVORFOR ER DET SÅ VIGTIGT AT SPISE MERE FULDKORN?

Fuldkorn giver mange ekstra sundhedsgevinster, fordi de indeholder vitaminer, mineraler og andre gode stoffer, som påvirker kroppen på en sund måde. Undersøgelser viser, at fuldkorn kan være med til at forebygge sygdomme som diabetes, hjerte-kar-sygdomme og visse kræfttyper. Fuldkorn øger også mæthedsfornemmelsen og holder maven i gang.

HVAD ER FULDKORNSMÆRKET?

Fuldkornsmærket bliver kun tildelt de produkter, der har et højt indhold af fuldkorn, og et lavt indhold af fedt, sukker og salt. Fuldkornet skal samtidig være så helt, at bl.a. skaldele og kim er bevaret – for det er her de fleste fibre, vitaminer og mineraler findes. Du finder selvfølgelig fuldkornmærket på en lang række af vores produkter, nemlig:

Mel:

 • Fuldkornrugmel
 • Fuldkornshvedemel
 • Speltmel – fuldkorn
 • Knækkede hvedekerner
 • Grahamsmel
 • Skårne rugkerner
 • HvidHvede®mel
 • Groft rugmel

Brødblandinger:

 • Økologisk Fuldkornsbrød
 • Økologiks Pizzamel – fuldkorn

Morgenmadsprodukter:

 • BranMüsli+

Læs mere omkring fuldkorn og fuldkornsmærket.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.