Surdejsboller

NYHED fra Valsemøllen Få succes med surdejsdisciplinen med ny brødblanding

06. februar - 2020

Surdej er allevegne: på hylderne hos den lokale bager, på landets hippeste caféer og restauranter og overalt på de sociale medier. Og med god grund. For brød bagt med surdej smager bare lige af lidt mere! Men det kræver tid og masser af tålmodighed at lykkes med surdejsdisciplinen, hvilket kan få mange til at opgive det hjemmebagte surdejsbrød. Derfor har Valsemøllen lavet en genvej til skønt surdejsbagværk, så du kan bage lækre surdejsboller – lige når du har lyst.

At starte sin egen surdej kræver tid, tålmodighed, pleje og opmærksomhed, og det kan derfor være et tæt på uoverskueligt projekt at kaste sig over den krævende disciplin. Men med Valsemøllens nye brødblanding på Koldhævede Surdejsboller kan du nemt bage surdejsboller med flotte lufthuller, sprød skorpe og den helt rette smag og saftighed, som er så kendetegnende for gode surdejsboller. Vi har nemlig lavet og tørret surdejen for dig og blandet den med stenformalet dansk spelt- og hvedemel, så alt, du skal gøre, er at tilsætte vand, en smule tørgær og følge vejledningen.

Tørret speltsurdej giver dig den helt rette smag – uden besvær

Valsemøllens surdejsboller indeholder en tørret speltsurdej. En tørret surdej bygger på en hel traditionel, aktiv surdej, som blot er blevet tørret ind, og derfor indeholder den ikke levende gærceller længere. Den tørrede surdej kan altså ikke hæve bagværket, og derfor har vi vedlagt en smule tørgær til blandingen. Til gengæld fungerer den stadig som en helt perfekt smags- og holdbarhedsgiver til bagværket, så du kan være sikker på at opnå den skønne surdejssmag og -saftighed.

NYHED: Valsemøllen Koldhævede Surdejsboller

Overrask familien med nybagte surdejsboller med den karakteristiske let syrlige smag af surdej, de eftertragtede lufthuller og en sprød og rustik skorpe. Valsemøllen Koldhævede Surdejsboller er den nemme vej til lækre, saftige surdejsboller med masser af smag. Brødblandingen er nemlig fyldt med stenformalet dansk speltmel og en tørret speltsurdej, der bidrager til fantastisk smag og god holdbarhed. Resultatet er sprøde, rustikke og saftige surdejsboller, som smager lige præcis, som du drømmer om. Bland ingredienserne, lad dejen hæve på bordet i 30-60 minutter, fold dejen, og lad den så koldhæve i køleskab natten over – bag og nyd!

Brødblandingen giver ca. 18 boller. Tørgær medfølger.

Vejl. udsalgspris 21,95 kr.

 

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.