Asian style kylling

Denne lækre alt-i-en-gryde kombinerer mør kylling, cremede havreris og et aromatisk mix af ingefær, hvidløg og five spice. En smagfuld hverdagsfavorit, der bringer varme og fylde til bordet – og som sagtens kan serveres direkte fra gryden.

Køkkentid
25 min.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

200 g havreris
2 fed hvidløg
1 tsk. frisk ingefær
1 spsk. five spice
2 tsk. løgpulver
2 tsk. gochugaru (kimchi-chilipulver)
1 spsk. sesamolie
4 udbenede kyllingelår med skind (ca. 600 g)
Olie til stegning
Salt
6 dl hønsebouillon

Grønt
200 g broccolini
1 bundt forårsløg
1 dl østerssauce
100 g mukimame (bælgede edamamebønner)

Servering
1 håndfuld koriander
1 lime

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Pil hvidløgene, og riv dem og ingefæren fint. Bland begge dele med five spice, løgpulver, chilipulver og sesamolie i en skål.
  2. Skær kødet i mundrette stykker, og vend dem sammen med krydderierne.
  3. Brun kyllingestykkerne i olie i en stor gryde. Krydr med salt og peber, og tag dem op af gryden.
  4. Hæld havrerisene i gryden med rester af varm olie. Tilsæt bouillon og kyllingelår, læg låg på gryden, og lad det simre i 10-15 minutter. Tjek løbende, og tilsæt lidt vand undervejs, hvis de er ved at tørre ud.
  5. Flæk broccolinierne, hvis de er meget store. Snit rødderne af forårsløgene, og snit den hvide del groft (dem den grønne top til servering).
  6. Hæld broccolini, den lyse del af forårsløgene (gem den grønne del til servering) og østerssauce i gryden. Damp i yderligere 4-6 minutter under låg, til havreris og kyllingelår er møre.
  7. Tilsæt mukimame de sidste 2 minutter, og damp til grøntsagerne er al dente.
  8. Servér gerne retten i gryden. Top med fintsnittede forårsløg (den gemte, grønne del), lidt plukket koriander og limeskiver.

Et godt tip: Kan du ikke finde gochugaru-pulver, kan du erstatte det med lidt chiliflager – dog lidt mindre, da de er stærkere.

Opskriften er baseret på Louisa Lorangs kogebog ‘Alt i en‘ og er tilpasset med havreris som ingrediens. 

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Vinderen trækkes 30. juni 2025 og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.