Sådan gør du
- Pil hvidløgene, og riv dem og ingefæren fint. Bland begge dele med five spice, løgpulver, chilipulver og sesamolie i en skål.
- Skær kødet i mundrette stykker, og vend dem sammen med krydderierne.
- Brun kyllingestykkerne i olie i en stor gryde. Krydr med salt og peber, og tag dem op af gryden.
- Hæld havrerisene i gryden med rester af varm olie. Tilsæt bouillon og kyllingelår, læg låg på gryden, og lad det simre i 10-15 minutter. Tjek løbende, og tilsæt lidt vand undervejs, hvis de er ved at tørre ud.
- Flæk broccolinierne, hvis de er meget store. Snit rødderne af forårsløgene, og snit den hvide del groft (dem den grønne top til servering).
- Hæld broccolini, den lyse del af forårsløgene (gem den grønne del til servering) og østerssauce i gryden. Damp i yderligere 4-6 minutter under låg, til havreris og kyllingelår er møre.
- Tilsæt mukimame de sidste 2 minutter, og damp til grøntsagerne er al dente.
- Servér gerne retten i gryden. Top med fintsnittede forårsløg (den gemte, grønne del), lidt plukket koriander og limeskiver.
Et godt tip: Kan du ikke finde gochugaru-pulver, kan du erstatte det med lidt chiliflager – dog lidt mindre, da de er stærkere.
Opskriften er baseret på Louisa Lorangs kogebog ‘Alt i en‘ og er tilpasset med havreris som ingrediens.