Til kamp imod kulhydratsforskrækkelsen

Sara er cand. scient. i human ernæring, personlig træner og har bloggen healthyskinnybitch.dk. Her kan du læse, hvad Sara mener om den kulhydratsforskrækkelse, der er blandt mange. Generelt er hun rigtig træt af, at brød er blevet udnævnt som syndebuk for den stigende overvægt og fedme i den vestlige verden. Kulhydrat er jo nærmest blevet et bandeord. Det skal dog ikke misforstås, fordi Sara synes bestemt, at brød, ris og pasta skal spises med mådehold – særligt, hvis du ønsker at opnå et vægttab, men samtidig så er kulhydrat meget vigtigt for, at kroppen fungerer optimalt. Hvorfor? Fordi, at kulhydrat hjælper til, at din hjerne og dit nervesystem kan fungere. Desuden er kulhydrat langt mere end brød, ris og pasta. Det er en betegnelse, som dækker for alle de typer stivelse, kostfibre og sukker, som du også finder i grøntsager, bælgfrugter, frugt, slik og alkohol.

Hvad skal du gå efter, når du vælger dine kilder til kulhydrat?

Du skal gå efter de ”grove” kulhydrater. Det kan være groft brød, rugbrød, grøntsager, frugt, bælgfrugter, kartofler, fuldkornspasta og grove ristyper. Her forekommer kulhydrat i naturlig form, hvorimod det er tilsat i f.eks. slik og sodavand.

Som udgangspunkt er det en god idé at gå efter kulhydrat med et højt indhold af kostfibre og fuldkorn. De er med til at give en god mæthed og indeholder en række vigtige vitaminer og mineraler, som er vigtige i forhold til at forebygge livsstilssygdomme som diabetes, hjertekarsygdomme og forskellige kræfttyper.

Hvad er der specielt ved Valsemøllen proteinboller?

Valsemøllen proteinboller er både fuldkornsmærket og nøglehulsmærket. Derudover har de et højt indhold af protein fra naturlige kilder, og så er de selvfølgelig velsmagende. Fuldkornsmærket er en anmærkning, der sikrer, at en given fødevare har et højt indhold af fuldkorn.

Fuldkorn betyder, at alle kornets dele inkl. kim og skaldelene er med. Det er også her langt de fleste vitaminer, mineraler og fibre sidder. Fuldkorn kan derudover både forekomme i hel, knækket og malet form. Derfor kan du faktisk godt have et lysere brød, der indeholder fuldkorn, da finmalet fuldkornsmel ikke nødvendigvis har den mørke farve og tunge tekstur, som mange forbinder med fuldkorn.

Nøglehulsmærket er et officielt ernæringsmærke, der sikrer, at du sparer på fedt, salt og sukker. Derudover, får du et højt indhold af fibre og fuldkorn.

De to mærker kan således hjælpe dig til at træffe nogle lidt sundere valg, når du står og skal handle i supermarkedet.

Selvom en fødevare både er Fuldkorns- og Nøglehulsmærket, er det ikke ensbetydende med, at du bare skal spise det i uanede mængder. Læs med her, om Saras dagskostforslag til, hvordan kulhydrat kan indgå både i en sund og slankende kost.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.