Til kamp imod kulhydratsforskrækkelsen

Sara er cand. scient. i human ernæring, personlig træner og har bloggen healthyskinnybitch.dk. Her kan du læse, hvad Sara mener om den kulhydratsforskrækkelse, der er blandt mange. Generelt er hun rigtig træt af, at brød er blevet udnævnt som syndebuk for den stigende overvægt og fedme i den vestlige verden. Kulhydrat er jo nærmest blevet et bandeord. Det skal dog ikke misforstås, fordi Sara synes bestemt, at brød, ris og pasta skal spises med mådehold – særligt, hvis du ønsker at opnå et vægttab, men samtidig så er kulhydrat meget vigtigt for, at kroppen fungerer optimalt. Hvorfor? Fordi, at kulhydrat hjælper til, at din hjerne og dit nervesystem kan fungere. Desuden er kulhydrat langt mere end brød, ris og pasta. Det er en betegnelse, som dækker for alle de typer stivelse, kostfibre og sukker, som du også finder i grøntsager, bælgfrugter, frugt, slik og alkohol.

Hvad skal du gå efter, når du vælger dine kilder til kulhydrat?

Du skal gå efter de ”grove” kulhydrater. Det kan være groft brød, rugbrød, grøntsager, frugt, bælgfrugter, kartofler, fuldkornspasta og grove ristyper. Her forekommer kulhydrat i naturlig form, hvorimod det er tilsat i f.eks. slik og sodavand.

Som udgangspunkt er det en god idé at gå efter kulhydrat med et højt indhold af kostfibre og fuldkorn. De er med til at give en god mæthed og indeholder en række vigtige vitaminer og mineraler, som er vigtige i forhold til at forebygge livsstilssygdomme som diabetes, hjertekarsygdomme og forskellige kræfttyper.

Hvad er der specielt ved Valsemøllen proteinboller?

Valsemøllen proteinboller er både fuldkornsmærket og nøglehulsmærket. Derudover har de et højt indhold af protein fra naturlige kilder, og så er de selvfølgelig velsmagende. Fuldkornsmærket er en anmærkning, der sikrer, at en given fødevare har et højt indhold af fuldkorn.

Fuldkorn betyder, at alle kornets dele inkl. kim og skaldelene er med. Det er også her langt de fleste vitaminer, mineraler og fibre sidder. Fuldkorn kan derudover både forekomme i hel, knækket og malet form. Derfor kan du faktisk godt have et lysere brød, der indeholder fuldkorn, da finmalet fuldkornsmel ikke nødvendigvis har den mørke farve og tunge tekstur, som mange forbinder med fuldkorn.

Nøglehulsmærket er et officielt ernæringsmærke, der sikrer, at du sparer på fedt, salt og sukker. Derudover, får du et højt indhold af fibre og fuldkorn.

De to mærker kan således hjælpe dig til at træffe nogle lidt sundere valg, når du står og skal handle i supermarkedet.

Selvom en fødevare både er Fuldkorns- og Nøglehulsmærket, er det ikke ensbetydende med, at du bare skal spise det i uanede mængder. Læs med her, om Saras dagskostforslag til, hvordan kulhydrat kan indgå både i en sund og slankende kost.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.