Abrikosboller

Se opskrift

Køkkentid
15 min.

Ventetid
1 t. 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

18 stk.

1 ps. Valsemøllen Boller
1 brev Valsemøllen tørgær (14 g), svarer til 50 g frisk gær
4½ dl vand, lidt koldere end lunkent (25°C)
200 g tørrede abrikoser

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Skær abrikoserne i passende stykker.
  2. Bland melblandingen (men gem ca. 0,5 dl til æltningen) med tørgær.
  3. Tilsæt ca. 5 dl lunkent vand.
  4. Ælt dejen 5 min. med hænderne eller i en køkkenmaskine/håndmixer (på mellemste trin).
  5. Bland de tørrede abrikoser i dejen.
  6. Del dejen i 20 lige store stykker, og form dem til boller.
  7. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir.
  8. Lad bollerne hæve tildækket på et lunt sted i 60 min. eller til dobbelt størrelse.
  9. Pensl bollerne med æg eller vand.
  10. Bag bollerne ved 220 °C (200 °C i varmluftsovn) i ca. 9-12 min.,eller til bollerne er gyldne.
  11. Lad bollerne køle af på en rist.