Q&A: Tilbagetrækning af økologisk quinoa

29. april - 2021

Spørgsmål og svar: Tilbagekaldelse af Valsemøllen Økologisk Quinoa

Hvis du har spørgsmål til tilbagekaldelsen, er du velkommen til at kontakte os, men læs meget gerne de oftest stillede spørgsmål og svar her først. Ellers kontakt os gennem vores reklamationsformular her.

Q: Hvorfor trækker I økologisk quinoa tilbage?

A: Vi trækker Valsemøllen Økologiske Quinoa tilbage, fordi der under en udvidet kvalitetskontrol er fundet restindhold af et pesticid i et enkelt parti økologisk quinoa. Der skal naturligvis ikke være pesticidrester i vores økologiske produkter, og derfor tilbagetrækker vi i samarbejde med Fødevarestyrelsen Valsemøllen Økologisk Quinoa på tre holdbarhedsdatoer.

Baggrunden for tilbagekaldelsen er, at vi har modtaget et parti importerede quinoa af vores danske importør, der ikke lever op til de aftalte standarder.

Q: Hvordan ved jeg, om tilbagekaldelsen gælder den pose ’Valsemøllen Økologiske Quinoa’, som jeg har liggende?

A:  Tilbagekaldelsen vedrører ét produkt med følgende holdbarhedsdatoer:

Valsemøllen Økologisk Quinoa

Holdbarhedsdato: 11.08.21, 26.10.21, 11.01.22
Nettoindhold: 200 g
Stregkode: 5701075202287
Solgt i: Hverdag.dk, Kvickly Odder, Kvickly Ry, Meny, Spar, Løvbjerg, Bagetid.dk, Føtex, Bilka, Nemlig.com, Orientalsk Frugt & Grønt

Q: Er det farligt?                                                                   

A: Nej, det er ikke noget, du skal være bekymret over. Der er ingen akut sundhedsrisiko forbundet med produkterne.

Når Fødevarestyrelsen ikke kan afvise en sundhedsmæssig risiko, så er det ved at spise ualmindelig store mængder igennem lang tid. Der skal naturligvis ikke være pesticidrester i vores økologiske quinoa, og derfor har vi valgt i samarbejde med Fødevarestyrelsen at trække produktet tilbage. Derfor råder vi dig også til ud fra et forsigtighedsprincip at kassere produktet eller returnere det i butikken, hvor du har købt det.

Hvis du ønsker uddybende oplysninger ang. den sundhedsmæssige risiko, henviser vi til Fødevarestyrelsen.

Q: Hvorfor står der, at ”Fødevarestyrelsen ikke kan afvise en sundhedsmæssig risiko” i den artikel, jeg har læst?

A: Det er den formulering, Fødevarestyrelsen anvender, og derfor gør vi det også.

Q: Hvad skal jeg gøre, hvis jeg har spist Valsemøllen Økologiske Quinoa med de pågældende holdbarhedsdatoer?

A: Hvis du har spist produktet, er det ikke noget, du skal være bekymret for. Der er ingen akut sundhedsrisiko forbundet med produkterne. Vi anbefaler dog ud fra et forsigtighedsprincip, at du kasserer eventuelle rester af produktet eller leverer dem tilbage til butikken, hvor du har købt produktet.

Q: Hvad skal jeg gøre, hvis jeg har en pose quinoa med én af de tre nævnte holdbarhedsdatoer liggende?

A: Så skal du kassere den eller levere den tilbage i den butik, hvor du har købt den.

Q: Hvordan kan sådan noget ske?

A: Baggrunden for tilbagekaldelsen er, at vi har modtaget et parti økologiske quinoa af vores danske importør, der ikke lever op til de aftalte standarder. Det har vi nu konstateret i vores løbende kvalitetssikring.

Q: Hvad har I gjort for, at det ikke kan ske igen?

A: Generelt har vi en stram stikprøvekontrol, hvor vi selv løbende tager stikprøver af de modtagne produkter som supplement til Fødevarestyrelsens kontroller. Når vi kontrollerer for pesticider, så er det nogle meget omfattende pesticidtests, hvor der analyseres for hundredvis pesticider.

Helt konkret har vi i dette parti quinoa udtaget flere prøver, som ikke har påvist rester af pesticider. Dog er der ved nyeste, yderligere udtaget prøve påvist et restindhold af et pesticid i prøven, og vi har derfor valgt at tilbagekalde ’Valsemøllen Økologisk Quinoa’ produceret af det pågældende parti quinoa ud fra et forsigtighedsprincip.

Fremadrettet vil vi fortsætte med at gennemføre vores omfattende og løbende pesticidtests.

Q: Hvor kommer quinoaen fra?

A: Vores quinoa kommer oftest fra Peru, det er også tilfældet med de ramte produkter.

Hvis du ikke har fået svar på dit spørgsmål, kontakt os da via reklamationsformularen her på hjemmesiden.

Tak.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.