Veggiedeller i krydret tomatsovs

Veggiedeller i en krydret tomatsovs med grønkål og avokado kan begejstre alle. Den krydrede sovs og de forskellige smagsnuancer giver rettet den helt rigtige smag.

Hvis du overvejer at tage en kødfri dag, er denne ret med veggiedeller i krydret tomatsovs med grønkål og avokado et godt bud!

Se opskrift

Køkkentid
25 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Veggiedeller
1 pose Valsemøllen Green Life Økologisk Kødfri Fars med tomat og timian
3 æg
2 dl vand eller mælk
Olie eller smør til stegning

Tomatsauce
1 løg
3 spsk. olivenolie
3 fed revet hvidløg
3 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. røget paprika
1 tsk. fennikelfrø
1 tsk. sukker
2 ds. hakkede tomater
1 hakket rød peberfrugt
2 tsk. stærk chilisauce
Salt

Topping
1 håndfuld finthakket grønkål
1 avocado i tern

Fremgangsmåde

Veggiedeller 

  1. Hæld posens indhold i en skål.
  2. Tilsæt æg og vand eller mælk.
  3. Rør farsen godt sammen, og lad den hvile i ca. 5 minutter. Tilsæt evt. mere væske til du opnår den ønskede konsistens.
  4. Form farsen som små runde boller med en ske eller fugtige hænder.
  5. Smelt smør eller hæld olie på en varm pande, og steg bollerne ved middel varme, til de er gyldne på alle sider.

Tomatsovs 

  1. Pil løget og hak det fint. Varm olie på panden, og svits løg, hvidløg, spidskommen, paprika og fennikelfrø.
  2. Efter ca. 3-4 minutter tilsættes sukker, hakkede tomater og peberfrugt.
  3. Lad det hele simre i ca. 15 minutter ved middel varme.
  4. Tilsæt chilisauce. Blend blandingen til en glat sauce, og hæld det tilbage på panden. Smag til med salt, chili og sukker.
  5. Fordel dellerne i saucen, og varm retten godt igennem inden servering.
  6. Top med masser af frisk grønkål og avocado og servér retten med ristet grovbrød eller pasta.

Udvilket af Ditte Ingemann, bachelor i ernæring og sundhed, madskribent og kogebogsforfatter.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.