Vegetarisk mexi bowl

Vegetarisk mexi bowl er en dejlig måde at få mere grønt ind i sin og børns hverdag.

Med en vegetarisk mexi bowl kan du forkæle dig selv og dine nærmeste med et smagfuldt, vegetarisk og nemt måltid.

Se opskrift

Køkkentid
25 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Bagte søde kartofler
1 stor sød kartoffel
3 spsk. olivenolie
2 tsk. flagesalt

Mexi bowl 
1 rødløg
2 fed hvidløg
1 tsk. spidskommen
1 tsk. paprika
1 tsk. oregano
¼ tsk. chili flager
2 spsk. olivenolie
1 ps. Valsemøllen Green Life Økologisk Kødfri fars, Klassisk
Ca. 5 dl vand
En dåse hakkede tomater
En dåse sorte bønner (ca. 250 g)

Fremgangsmåde

Bagt sød kartoffel

  1. Skær sødekartoflen ud i tern (behold skrællen på)
  2. Vend ternene i olivenolie og flagesalt
  3. Drys dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir
  4. Bag dem i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 30 minutter brug evt. grillfunktion de sidste 5-10 minutter for at få kanterne sprøde

Mexi bowl

  1. Hak løg og hvidløg
  2. Steg det i en gryde med krydderier og olivenolie
  3. Tilsæt kødfri fars-blandingen, vand og hakkede tomater
  4. Lad det koge op og rør godt rundt
  5. Tilsæt bønner og smag til med salt og evt. ekstra krydderier

Bland din mexibowl med ris, bagte sødekartoffeltern, avokado, tomater, lime og koriander

OBS! Der tilsætte ikke æg i farsen

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Vestergaard.