Vegetarburger med rødbedebøffer

At tage en kødfri dag behøver ikke være besværligt. Med denne vegetarburger med rødbedebød, kan det endda være både smagfuldt og lækkert.

Nogle frygter at savne kødet, når de får vegetariske burgere. I disse vegetarburgere kommer kødet ikke til at mangle. Bøfferne har en fast konsistens og er fulde af smag. Samtidig er de også nemme at lave, da de er blandet med Valsemøllen Økologisk Hummus. Det skønne ved burgere er, at man kan fylde dem med lige det, man vil. Lav burgerne, når det skal være vegetarisk og nemt.

Se opskrift
vegetarburger med rødbedebøffer

Køkkentid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 4 burger

Bøffer
1 ps. Valsemøllen Green Life øko hummus, original (100 g)
2 dl koldt vand
½ dl olie
1 rødbede
1½ skive toastbrød
1½ spsk. Valsemøllen Dansk Hvedemel
2 spsk. kogt Valsemøllen Økologisk Quinoa

Andet
4 burgerboller (find opskrifter på burgerboller her)
2 tomater
2 avocado
4 spsk. pesto
4 tsk. mayonnaise
salat

Sådan gør du

  1. Kom hummusblandingen i en skål, og tilsæt koldt vand og olie.
  2. Rør blandingen godt sammen. Tilsæt evt. mere vand, til du opnår den ønskede konsistens.
  3. Skær rødbeden i grove stykker og vend dem i olie.
  4. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag indtil møre ved 220 (varmluft 200) i ca. 15 minutter.
  5. Kom rødbedetern op i en foodprocessor sammen med hummusen og blend det hele sammen.
  6. Kom blandingen op i en stor skål.
  7. Kom toast i en blender og blend det til krummer.
  8. Tilføj krummerne til rødbedehummusen sammen med quinoa og hvedemel.
  9. Rør godt rundt og form 4 bøffer. Steg dem på en varm pande i fedtstof.
  10. Rist bollerne let. Skær tomat og avocado ud i skiver.
  11. Smør pesto på den nederste bolle og kom herefter bøffer på efterfulgt af tomat, avocado og salat.
  12. Smør top-bollen med mayonnaise og luk burgeren.

Et godt tip: Synes du, at hummus i alle afskygninger er lækkert? Så lav kun de to første trin af rødbedebøfferne, og du har en lækker rødbedehummus til sandwich og dip.

Udviklet i samarbejde med Asta Just – der har en særlig kærlighed til plantebaseret mad.