Vegetarburger med rødbedebøffer

At tage en kødfri dag behøver ikke være besværligt. Med denne vegetarburger med rødbedebød, kan det endda være både smagfuldt og lækkert.

Nogle frygter at savne kødet, når de får vegetariske burgere. I disse vegetarburgere kommer kødet ikke til at mangle. Bøfferne har en fast konsistens og er fulde af smag. Samtidig er de også nemme at lave, da de er blandet med Valsemøllen Økologisk Hummus. Det skønne ved burgere er, at man kan fylde dem med lige det, man vil. Lav burgerne, når det skal være vegetarisk og nemt.

Se opskrift
vegetarburger med rødbedebøffer

Køkkentid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Sådan gør du

  1. Kom hummusblandingen i en skål, og tilsæt koldt vand og olie.
  2. Rør blandingen godt sammen. Tilsæt evt. mere vand, til du opnår den ønskede konsistens.
  3. Skær rødbeden i grove stykker og vend dem i olie.
  4. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag indtil møre ved 220 (varmluft 200) i ca. 15 minutter.
  5. Kom rødbedetern op i en foodprocessor sammen med hummusen og blend det hele sammen.
  6. Kom blandingen op i en stor skål.
  7. Kom toast i en blender og blend det til krummer.
  8. Tilføj krummerne til rødbedehummusen sammen med quinoa og hvedemel.
  9. Rør godt rundt og form 4 bøffer. Steg dem på en varm pande i fedtstof.
  10. Rist bollerne let. Skær tomat og avocado ud i skiver.
  11. Smør pesto på den nederste bolle og kom herefter bøffer på efterfulgt af tomat, avocado og salat.
  12. Smør top-bollen med mayonnaise og luk burgeren.

Et godt tip: Synes du, at hummus i alle afskygninger er lækkert? Så lav kun de to første trin af rødbedebøfferne, og du har en lækker rødbedehummus til sandwich og dip.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.