Vegetarburger med rødbedehummusbøffer

At tage en kødfri dag behøver ikke være besværligt - det kan endda være både smagfuldt og lækkert. Prøv en vegetarburger med rødbedehummusbøf og grønt.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 4 burger

Bøffer
1 ps. Valsemøllen Green Life øko hummus, original (100 g)
2 dl koldt vand
½ dl olie
1 rødbede
1½ skive toastbrød
1½ spsk. Valsemøllen Dansk Hvedemel
2 spsk. kogt lys quinoa

Andet
4 burgerboller (find opskrifter på burgerboller her)
2 tomater
2 avocado
4 spsk. pesto
4 tsk. mayonnaise
salat

Fremgangsmåde

  1. Kom hummusblandingen i en skål, og tilsæt koldt vand og olie.
  2. Rør blandingen godt sammen. Tilsæt evt. mere vand, til du opnår den ønskede konsistens.
  3. Skær rødbeden i grove stykker og vend dem i olie.
  4. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag indtil møre ved 220 (varmluft 200) i ca. 15 minutter.
  5. Kom rødbedetern op i en foodprocessor sammen med hummusen og blend det hele sammen.
  6. Kom blandingen op i en stor skål.
  7. Kom toast i en blender og blend det til krummer.
  8. Tilføj krummerne til rødbedehummusen sammen med quinoa og hvedemel.
  9. Rør godt rundt og form 4 bøffer. Steg dem på en varm pande i fedtstof.
  10. Rist bollerne let. Skær tomat og avocado ud i skiver.
  11. Smør pesto på den nederste bolle og kom herefter bøffer på efterfulgt af tomat, avocado og salat.
  12. Smør top-bollen med mayonnaise og luk burgeren.

Udviklet i samarbejde med Asta Just – der har en særlig kærlighed til plantebaseret mad.