Hjemmelavede vaniljekranse

Lækre hjemmelavede vaniljekranse er svære at modstå. De er sprøde, søde og fyldt med masser af smag af vanilje. Det er manges favorit julesmåkage og kan begejstre både store og små.

Det er også Maria Vestergaards yndlings småkage, og vækker de allerbedste barndomsminder, da denne opskrift stammer fra hendes mormors barndom. De skønne julesmåkager er også sjove at pynte op med. Hullet i midten gør det nemt at sætte en snor vaniljekransen, og pynte juletræ eller julebord med de søde kager.

Se opskrift
hjemmelavede vaniljekranse

Køkkentid
30 min.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Hjemmelavede vaniljekranse: 3 ud af 5 baseret på 6 anmeldelser

Opskrift

ca. 100 vaniljekranse

500 g Valsemøllen Kagehvedemel
400 g blødt smør
300 g flormelis
1 æg
1 vaniljestang
1 tsk. vaniljesukker
30 g mandler

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen, og bland det med flormelis og blødt smør.
  2. Tilsæt hvedemel og vaniljesukker.
  3. Hak mandler meget fint og kom dem i dejen.
  4. Ælt dejen godt igennem, og stil den på køl i et par timer.
  5. Kom dejen i en sprøjtepose med tyl eller brug en kødhakker til vaniljekranse.
  6. Tryk dejen ud lange strimler, skær dem over i intervaller af cirka 5 centimeter.
  7. Form små vaniljekranse og læg dem på en bageplade med bagepapir .
  8. Bag dem i en forvarmet ovn ved 190°C (varmluft 200°C)   i ca. 5 minutter, eller til småkagerne er blevet en smule lysebrune.
  9. Lad dem køle af på en bagerist og opbevar dem i en lukket kagedåse med bagepapir.

Et godt tip: Elsker du også klassiske jule småkager som de hjemmelavede vaniljekranse? Så gå på opdagelse i vores julebageunivers, hvor vi har samlet alle vores bedste opskrifter på julekager. Her finder du både opskrifter på peberkager, specier og jødekager. Rigtig god jule-bagelyst!