Thai veggieboller med grøn karrysauce

Thai veggieboller i grøn karrysauce er en lækker vegansk ret inspireret af det asiatiske køkken.

Skru’ op for krydderierne og lav en lækker vegansk ret med thai veggieboller i en grøn karrysauce.

Se opskrift

Køkkentid
15 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Veggieboller
1 ps. Valsemøllen Green Life Økologisk kødfri fars, Karry
2 dl kogt quinoa
2,5 dl vand
1 tsk. grøn karry pasta
1 håndfuld koriander, fint hakket

Grøn karrysauce
300 g pastinak
100 g gulerod
1 lille æble
1 lille løg
2 spsk. grøn karry pasta
(Kokos)olie til stegning
3 dl. grøntsagsbouillion
400 ml. kokosmælk
1 lime, saft og fint revet skal heraf
salt og peber

Tilbehør
Ris

Fremgangsmåde

Veggieboller

  1. Kom farsmixen i en skål sammen med vand, grøn karry pasta, koriander og kogt quinoa.
  2. Rør farsen sammen til en fast konsistens og lad den trække i 10 minutter.
  3. Form farsen til kødboller og steg dem i (kokos)olie på en medium varm pande 2-3 min. på alle sider.

Tilbehør

  1. Kog risene efter anvisning på posen.

Grøn karrysauce

  1. Skær pastinak, gulerod løg, æble i tern.
  2. Varm en gryde op til medium varme, tilsæt lidt kokosolie og steg løg, pastinak og æble heri i et par minutter.
  3. Tilsæt grøn karry pasta og lad det stege i yderligere 1 minut.
  4. Hæld bouillon ved, bring der kog og lad det simre i 15 minutter.
  5. Tilsæt kokosmælk til saucen og blend det til en jævn og cremet sauce.
  6. Smag saucen til med limesaft og skal, salt og peber.
  7. Kom kødbollerne i saucen og server det sammen med risene.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Engberg – Vanløse Blues.