Tagliatelle med veggieboller

Har du mod på en grønnere og mere miljøvenlig hverdag? Prøv at skifte den italienske klassiker, spaghetti bolognese, ud med en sprød, kødfri variant.

Lækre italiensk-inspirerede veggieboller serveret med tagliatelle og en dejlig tomatsuace, er et super dejligt bud på en skøn kødfri ret, hvis du gerne vil have nogle flere grønne alternativer.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
5 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Kødfri fars:
1 pose Valsemøllen Green Life Økologisk Kødfri Fars – tomat & timian
2 æg
1 bæger æggehvide
2 dl koldt vand
20 ristede hakkede hasselnødder
½-1 tsk. tørret timian
1 finthakket rød peberfrugt
Olie til stegning

Tomatsauce:
1 groft snittet fennikel
1 dåse flåede hakkede tomater
Salt, peber
½ -1 tsk. røget paprika
1 bdt. snittede forårsløg

Tilbehør:
125 g tagliatelle
25 g revet parmesan
4 små Valsemøllen Økologiske Grødboller (bagt efter anvisningen på pakningen)

Fremgangsmåde

  1. Hæld posens indhold i en skål.
  2. Tilsæt æg og vand, hasselnødder, timian samt peberfrugt og rør det hele sammen.
  3. Lad farsen hvile i 5 minutter.
  4. Tilsæt gerne lidt mere væske, til du opnår den ønskede konsistens.
  5. Form farsen til kødboller med en ske.
  6. Steg dem i olie på en varm pande ved middel varme, til de er gyldne på begge sider.
  7. Ryst panden undervejs.
  8. Tag bollerne af panden, og hold dem varme.
  9. Svits fennikel hurtigt på panden, tilsæt tomaterne og krydr med salt, peber og røget paprika.
  10. Kog og afdryp pastaen efter anvisningen på pakken.
  11. Vend kødbollerne i den varme sauce, og servér med pasta, snittede forårsløg, revet ost samt Valsemøllen Økologiske Grødboller.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Alt for damerne