Sprøde kartoffelfrikadeller med quinoasalat

Tag en kødfri dag med disse lækre kartoffeldeller og quinoasalat.

Saftige og skønne kartoffelfrikadeller fyldt med god smag og krydderier, som kan spises til alt hvad man nu ellers ville spise frikadeller til. Her serveret med en dejligt quinoasalat. De kan også serveres i pitabrød, swraps eller fladbrød – gerne med masser af grønt og dressing. De kan også spise som tilbehør til en kødretter, som en slags kartoffelkroket.

Opskriften er utrolig nem og hurtig at lave. Se også vore andre opskrifter på kødfri retter – Velbekomme.

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Kartoffelfrikadeller
1 pose Valsemøllen kødefri fars, mildt krydret
375g kartofler (ca. 5 stk)
225g sød kartoffel (ca. 2 stk)
2 dl mælk (eller vand)
2 æg
1 dl havregryn
1 tsk frisk timian eller ½ tsk tørret timian

Quinoasalat
1 dl Valsemøllen Økologisk quinoa
150g fintsnittet spidskål eller anden kål
100g edamamebønner
2 små æbler i tynde både.
1 håndfuld hasselnødder
3 spsk olivenolie
3 spsk æblecidereddike eller hvidvinseddike
1 lille tsk sød sennep
1 lille tsk honning
Salt og peber

Fremgangsmåde

Kartoffelfrikadeller

  1. Læg kartoflerne på en tallerken og bag dem i mikroovnen ved høj effekt i 10 minutter eller indtil de er møre.
    (almindelige kartofler skal muligvis have et par minutter ekstra).
  2. Skær de bagte kartofler i halve og skrab indholdet ud i en skål. Mos dem lidt med en gaffel.
  3. Rør mælk, havregryn, timian, æg og kødfri fars i de bagte kartofler og lad farsen trække i 5 minutter.
  4. Form dine kartoffeldeller i den størrelse du ønsker dog ikke alt for tykke.
  5. Steges sprøde og gyldne på begge sider, på en pande i lidt olie eller smør.

Quinoasalat 

  1. Kog quinoa efter posens anvisning og lad den køle helt.
  2. Rør en dressing af olivenolie, æblecidereddike, sennep, honning, salt og peber og vend den kogte quinoa heri.
  3. Vend fintsnittet kål, tyndtskårne æbler, edamamebønner og grofthakkede hasselnødder i quinoaen.

 

Udviklet i samarbejde med Anja Suldrup – kandidat i Fødevareinnovation & Sundhed.

 

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.