Sprød rødkålssalat med hummus og ølandsbrød

Sprød rødkålssalat med hjemmelavet hummus og ølandsbrød er et lækkert og knasende måltid. Det er en dejlig måde at få brugt julens mange lækre råvarer på en anderledes måde.

Server en knasende rødkålssalat med hjemmelavet hummus og nybagt ølandsbrød, et nemt og lækkert måltid i den travle juletid.

Se opskrift

Køkkentid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Sprød rødkålssalat med hummus og ølandsbrød: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

4 personer

Salat 
1 lille rødkål
1 håndfuld Valsemøllen Økologiske Græskarkerner 
1 granatæble
1 håndfuld valnødder

Dressing
1 spsk. honning
2 spsk. balsamico
3 spsk. olie
salt & peber

Hummus
1 ps. Valsemøllen Green Life Hummus, Original
½ dl olie
ca. 2 dl koldt vand

Ølandsbrød 

Fremgangsmåde

Salat

  1. Snit rødkål fint og skyld det i koldt vand.
  2. Rist græskarkerner af på en pande ved middel varme.
  3. Skær granatæblet over og tag kernerne ud.
  4. Hak valnødderne groft.
  5. Vend alle ingredienser sammen i en skål.

Dressing

  1. Kom alle ingredienser i en lille skål og rør dem godt sammen.
  2. Smag til og hæld derefter dressingen over salaten.

Hummus

  1. Kom Hummusblandingen i en skål og tilsæt vand og olie.
  2. Rør det hele godt sammen.
  3. Tilsæt evt. mere vand, til du opnår den ønskede konsistens.

Server rødkålssalaten med et lækkert ølandsbrød. Du finder opskriften på Valsemøllen Ølandsbrød her.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.